Overig

Werkgroep Epe-Heerde wandelde op het Vlonderpad

Apeldoorn 22 november 2023

Eerder dit jaar is de werkgroep Epe-Heerde van start gegaan (Vaassen valt ook onder het werkgebied van de werkgroep overigens). We hebben een paar keer met elkaar gesproken over mogelijke activiteiten. Ook zijn we in een workshop van IVN Gelderland aan de slag gegaan met de vraag hoe we meer mensen bij onze activiteiten zouden kunnen betrekken. In augustus en september zijn 2 cultuur-historische excursies ‘van IJstijd tot het jaar 0’ georganiseerd in Vaassen in samenwerking met de Archeohotspot Noord-Veluwe.
Verder hebben we enkele aanvragen gehad waarop we (nog) niet konden ingaan.
Op 26 oktober hebben we als werkgroep een wandeling gemaakt bij het vlonderpad bij Tongeren. Het was fijn om elkaar op deze informele wijze weer te spreken. Onderweg ontstonden diverse plannen voor volgend jaar, maar het werd ook een excursie voor onszelf. We hebben stilgestaan bij planten, paddenstoelen, en bomen en er is veel kennis uitgewisseld.
We vonden dit als groep erg inspirerend en hebben afgesproken om dit een paar keer per jaar te doen. Wat betreft de plannen voor volgend jaar: er staat in het voorjaar in ieder geval een activiteit voor kleuters van de school De Krugerstee in Vaassen in de planning, 2x een kinderactiviteit in de zomervakantie bij Veluws museum Hagedoorns Plaatse, waarschijnlijk zullen we weer een cultuur-historische wandeling organiseren, we willen graag meedoen met de slootjesdag van IVN, en we denken erover de wandeling die we zelf hebben gedaan ook als excursie aan te bieden. Dat wordt dan waarschijnlijk in het tweede kwartaal.
Heb je vragen of deze werkgroep, of woon je ook in het noordelijke deel van het werkgebied van IVN Apeldoorn? Neem dan contact op via epe-heerde@ivn-apeldoorn.nl of spreek een van de leden van de werkgroep aan. Momenteel bestaat de groep uit: Dunya Verweij, Gert van ’t Hul, Harry Groenouwe, Jan Hop, Jan Odding, Jurn Buisman, Monique Fiekert, Ria Bos, Yvon van der Meer en mijzelf.
Francien van Putten

Ontdek meer over

Deel deze pagina