Water

Slootjesdag 2023

Apeldoorn 25 juni 2023

Het was een tropische dag, de Apeldoornse Slootjesdag 2023 bij het Woldhuis!
Maar die hoge temperaturen konden de pret niet drukken en het werd een prachtige middag met 40 kinderen, ca. 40 ouders/begeleiders en 7 IVN’ers die kinderen en hun (groot)ouders wegwijs maakten in de onderwaterwereld. Het Waterschap Vallei & Veluwe was met vier medewerkers, hun ‘werkbus’ en veel enthousiasme vertegenwoordigd om te ondersteunen.

Rond de vijver kon iedereen een plekje zoeken, er waren ook voldoende schaduwplekken. Het Woldhuis is een prachtige locatie en dat draagt ieder jaar weer bij aan een prima sfeer.
Voor de kinderen maar ook volwassenen is het altijd weer spannend: je schepnet voorzichtig omkeren in de bak met water en dan ontdekken wat er rondzwemt: libellenlarven, salamanders, visjes, geelgerande watertor, bloedzuigers, kikkervisjes en nog veel meer soorten werden gespot. Bij de medewerkers van het Waterschap kon iedereen terecht om meer te weten te komen over de waterdiertjes en daar werd gretig gebruik van gemaakt.
Gezien de hoge temperatuur had IVN gezorgd voor veel water, ranja etc. Er gingen heel wat liters doorheen.

Voor IVN complimenten voor de organisatie en begeleiding. IVN’ers en medewerkers Waterschap hebben van elkaar geleerd, ook voor IVN’ers een mooie bijscholing!

Ontdek meer over

Deel deze pagina