Werkgroep Scharrelkids Overig

Coördinator jeugd natuur-en milieu educatie in Apeldoorn

Apeldoorn 24 maart 2024

Medio augustus 2024 zal Nienke Zweering-Zielhuis in dienst komen van gemeente Apeldoorn als coördinator jeugd natuur-en milieu educatie. Nienke is IVN lid en al jaren actief binnen de werkgroep Scharrelkids.

Vanuit het gemeentelijk Groenplan vervulde Marieke Sprey vanaf 2019 vanuit IVN de coördinatie jeugd natuureducatie. Het Groenplan is tot een einde gekomen en Marieke stopt per 1 juli a.s. met die taken.
Nienke zal binnen de gemeente Apeldoorn het aanbod en vraag op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid ten bate van het onderwijs coördineren en het onderwijs informeren, inspireren, motiveren en ondersteunen.
Concrete voorbeelden: educatief gebruik van groene schoolpleinen, promotie website Natuurwijzer Apeldoorn, ondersteunen van groene initiatieven voor jeugd van basis- en voortgezet onderwijs.

Vanaf 1 juli a.s. zijn bovenstaande taken niet meer verweven met de vrijwillige activiteiten van IVN Apeldoorn. De samenwerking tussen gemeente en IVN blijft en er is wat betreft coördinatie jeugd natuureducatie in Apeldoorn gegarandeerde continuïteit voor de komende jaren.
Een mijlpaal sinds de opheffing van het Natuurhuis en heel mooi groen nieuws voor alle kinderen in Apeldoorn!
Nienke, van harte gefeliciteerd!
Nienke: voelt zich vereerd en bedankt Marieke enorm voor deze kans en haar vertrouwen. Ook bedankt ze iedereen die zich hard heeft gemaakt voor deze functie.

Ontdek meer over

Deel deze pagina