Bomen en struiken

Boomfeestdag 2023

Apeldoorn 15 november 2023

Het is vandaag 15 november  Nationale Boomfeestdag. Daarom werden er vandaag in Apeldoorn maar liefst 100 bomen geplant op het Kasteelplein! Dit deden we samen met de Gemeente Apeldoorn, Basisschool IKC Vindingrijk, en Yuverta mbo Velp. Ook de Apeldoornse kinderburgemeester Jahnaoh en wethouder Danny Huizer hielpen een handje mee.
De keuze voor deze grote boomplantactie viel dit jaar op het Kasteelplein. Het doel is om de leefomgeving en luchtkwaliteit te verbeteren en een groene oase te maken voor bewoners en bezoekers. Basisschool IKC Vindingrijk, mbo-school Yuverta uit Velp, IVN en de gemeente Apeldoorn hebben de handen ineengeslagen om 100 nieuwe bomen te planten. Hiermee is de aftrap gegeven voor de vergroening van het Kasteelplein.

Wethouder Klimaat en Natuur, Danny Huizer, hecht veel waarde aan deze dag: “De Boomfeestdag is een geweldige kans voor inwoners om samen te werken aan een groenere toekomst voor Apeldoorn. Het is prachtig dat er weer 100 bomen zijn geplant. Bomen maken onze stad groener, zorgen voor verkoeling en dragen bij aan het vasthouden van regenwater. De bomen in onze gemeente vormen echt de skyline van Apeldoorn. ”

Ook Berg en Bos krijgt 1000 bomen

Maar er is meer! Ook in Berg en Bos worden later deze maand 1000 boompjes aangeplant.
De groene golf zet volgende week voort. Op woensdag 22 november zullen 60 kinderen van de Heuvellaanschool samen IVN, mbo-school Yuverta en de gemeente 1000 kleine boompjes planten in Berg en Bos. Hoewel dit niet op de officiële Boomfeestdag plaatsvindt, is november duidelijk uitgeroepen tot een uitstekende maand voor boomplantactiviteiten.

Ontdek meer over

Deel deze pagina