Wijk Berg en Bos

6.7 KM
(0)

Aan de hand van een boekje fietst of wandelt u door de Wijk Berg en Bos. U maakt kennis met de geschiedenis, architectuur en aanleg van deze Apeldoornse wijk.

Download het boekje

De wijk geeft een goed beeld hoe de gegoede burgerij in de eerste helft van de twintigste eeuw hun woonwensen realiseerden te midden van de natuur. Berg en Bos bezit een staalkaart aan architectonische stromingen van de twintigste eeuw. De meeste villa’s zijn afzonderlijk gezien niet zo spectaculair, al valt bij nadere beschouwing op dat er bij vele van de vooroorlogse ontwerpen veel zorg aan de details is besteed. Bij elkaar gezien en te midden van de bomenrijke omgeving vormen ze echter een belangrijke bijdrage aan het karakter van onze `stad in het groen’.
De bezienswaardigheden in deze wijk bevinden zich op een relatief kleine afstand van elkaar zodat dit een compacte fietsroute is.
In het boekje zijn twee Een tweetal wandeluitstapjes zijn toegevoegd: één op de interessante begraafplaats aan de Soerenseweg en één in het park Berg en Bos.

Meer weten? Fout melden? Meer routes in en rond Apeldoorn vind je op www.ivn-apeldoorn.nl Kom je tijdens de tocht een wijziging tegen in de route of de informatie? Laat het ons weten via routes@ivn-apeldoorn.nl (versie nummer route: 2021-05)

Locatie

J.C. Wilslaan 19, 7313 HK, Apeldoorn, NL
Download de app voor deze route

Download onze app

Ontdek meer over

Deel deze pagina