Paddenstoelenroute in Park Berg & Bos

Het is een traditie geworden: in de herfstvakantie kan de paddenstoelroute in Park Berg en bos weer gelopen worden, dit jaar voor de 10e keer!
Op zondag 15 oktober en tijdens de herfstvakantie tot en met 22 oktober 2023, kun je speuren naar paddenstoelen in Park Berg en Bos.
IVN natuurgidsen zetten een gemarkeerde route uit met infobordjes die iedereen individueel kan lopen.

Bij de voorkomende paddenstoelen langs de route komen naambordjes te staan en interessante weetjes.
De route kan individueel gelopen worden vanaf zondag 15 oktober tot en met de laatste zondag van de herfstvakantie, 22 oktober, tijdens openingstijden van Stadspark Berg en Bos. Op zondag 15 oktober staat ook de info kraam van IVN natuureducatie bij het Theehuis.
Hier is van alles te zien over wat in de omgeving van Apeldoorn in de natuur voorkomt. Tevens kunnen de kinderen een natuurschilderijtje maken.
Wanneer de regen de komende weken op het juiste moment gaat vallen, zien we misschien net als in oktober 2022 meer dan 50 soorten!  Zoals bijvoorbeeld de Dennenvoetzwam, de paarse Amethistzwam of de Gekraagde aardster.
Het is bijzonder leuk om met kinderen de route van ongeveer 2 km te volgen. Zij ontdekken steeds weer iets nieuws. Neem een spiegeltje mee om onder de hoedjes te kijken.

Het startpunt van de route is het Theehuis.
De route is zeer geschikt om met kinderen te lopen.
Bij de voorkomende paddenstoelen staan naambordjes, en verspreid over de route staan informatieborden met mooie paddenstoelfoto’s en leuke weetjes.
De toegang is gratis.

 

Paddenstoelencursus 2022 Begint op 7 Dagen 15 oktober 2023 - 09:00
Wanneer
zondag 15 oktober 2023 09:00
tot zondag 22 oktober 2023 18:00
Waar
Stadspark Berg & Bosch – Theehuis
J.C. Wilslaan 21
7313 HK Apeldoorn
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina