Lid worden van IVN-Apeldoorn

Steun IVN! Doe mee en word lid of vriend van IVN-afdeling Apeldoorn. Meld je aan via het aanmeldformulier of via mail aan secretaris@ivn-apeldoorn.nl

Toelichting

IVN-Apeldoorn kent leden en vrienden.

Leden

Leden van IVN zijn betrokken bij de vereniging en kunnen meedoen aan de organisatie van activiteiten die vanuit werkgroepen of projecten plaatsvinden. Je bent als lid (aanvullend) WA verzekerd. Het spreekt vanzelf dat deze activiteiten enige tijd vergen, doch dit is erg afhankelijk van de soort werkgroep en de mate waarin je je voor een activiteit wil inzetten. Iedereen draagt naar eigen vermogen en tijd een steentje bij. Uiteraard staat het ieder vrij eerst nog wat rond te kijken alvorens een keuze te maken. Oproepen voor medewerking worden veelal verspreid via de maandelijkse e-mail nieuwsbrief.

Het is niet nodig alles af te weten van planten, dieren en/of milieubeheer. Je bent niet verplicht om de natuurgidsen opleiding (NGO) te volgen alvorens lid te kunnen worden. Enthousiasme en de wil om mee te doen is een uitstekend begin. De rest volgt gedurende het werk in de praktijk als je je voorbereidt en inleest in de materie. Het werk binnen het IVN is weliswaar vrijwillig, doch niet vrijblijvend. Ben je eenmaal verplichtingen aangegaan, dan wordt er van je verwacht dat je ze nakomt.

Leden zijn tevens lid van de landelijke vereniging IVN en kunnen meedoen met de speciale ledenactiviteiten, ontvangen het afdelingsblad Groenvoer, de maandelijkse digitale Nieuwsbrief en, vanuit de landelijke organisatie, het magazine Mens en Natuur.   Leden van onze afdeling krijgen korting op de prijzen van de eigen publiekscursussen.
Met onze collega KNNV vereniging (Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging) in Apeldoorn is afgesproken dat IVN leden ook kunnen deelnemen aan de KNNV activiteiten. Ook de landelijke georganiseerde KNNV reizen staan open voor IVN leden.

De contributie voor leden bedraagt € 24,- per jaar.
Voor meerdere leden uit een gezin kennen we naast het 'hoofdlid' ook 'huisgenootleden'. Deze zijn volwaardig lid maar ontvangen niet het afdelingsblad noch het landelijk magazine. De contributie van huisgenootleden bedraagt € 12,- per jaar.

Vriend van IVN-Apeldoorn

Als vriend steun je het werk van IVN Apeldoorn maar bent geen lid van de vereniging. Je ontvangt wel het afdelingsblad Groenvoer en de maandelijkse digitale Nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de data en startplaatsen van de wandelingen, cursussen en thema-bijeenkomsten.
Vrienden krijgen bovendien 10% korting op de prijzen van de eigen publiekscursussen.

De minimum vriendenbijdrage is € 12,- per jaar, een hoger bedrag is uiteraard welkom.

Het verschil tussen lid en vriend in schema

Wat krijg je? Lid Vriend
Lid van landelijke vereniging IVN Ja Nee
Maandelijks een nieuwsbrief/ maandelijks 'Groenvoer' Ja Ja
Elk kwartaal het blad 'Mens en Natuur' Ja Nee
Deelname aan publieksactiviteiten Ja Ja
Kosten Excursies Gratis Gratis
Kosten Cursussen Extra korting Korting
Stemrecht jaarvergadering Ja Nee
Deelname aan speciale afdelingsactiviteiten Ja Soms
Deelname activiteiten KNNV Apeldoorn Ja Nee
Minimumbijdrage per jaar €24,00 €12,00
Aanvullend WA verzekerd tijdens IVN activiteiten Ja Nee
10 % korting bij aankopen in de IVN webwinkel Ja (met code) Nee