Fietsroutes vanaf De Cantharel

Er zijn momenteel zes fietsroutes vanaf Hotel/Restaurant De Cantharel in Ugchelen. De routes maken gebruik van de fietsknooppunten. Naast de knoopppunten krijg je ook informatie over de omgeving en - indien gewenst - een GPS bestand. (Voor downloaden van gps-bestanden zie instructie onderaan de pagina.) 
Start- en eindpunt van deze routes is bij Van der Valk Hotel Apeldoorn - De Cantharel, Van Golsteinlaan 20 in Ugchelen. Hier is parkeergelegenheid beschikbaar. 

Download de IVN Routes app.

Een aantal van de hieronder genoemde routes zijn ook beschikbaar via de IVN Routes app.
Deze app is gratis te downloaden in de Google Play Store en in de Apple Store. Ook het downloaden van routes is gratis.

Fietsroute IJsselvallei - 50 km

Routebeschrijving met informatie, routekaart en fietsknooppuntenlijst
GPS route 

Een lange route grotendeels door landbouwgebied naar de uiterwaarden van de IJssel. U komt door het dorp Beekbergen en fietst langs het Apeldoorns kanaal en de Beekbergse beek naar Voorst. Hier kunt u de verborgen tuinen van Bert Loman bezoeken. Via de Voorster klei met in de verte de ruïne van slot Nijenbeek. Door de bossen bij Klarenbeek  weer terug naar Beekbergen. Op deze terugweg kunt u een (wandel)uitstapje maken door het Beekbergerwoud en rond De Cantharel.

Fietsroute Kroondomein - 42 km

Routebeschrijving met informatie, routekaart en fietsknooppuntenlijst
GPS route 

Een route 'op en neer' over de Asselseheide naar het dorpje Hoog Soeren en vandaar door de uitgstrekte bossen van Kroondomein Het Loo. U komt bij Wenum/Wiesel weer in de bewoonde wereld en fietst over de oude spoorlijn naar de Wenumse watermolen. Door een landgebied en via het fietspad langs het Apeldoorns kanaal naar Apeldoorn. Deze stad doorkruist u via groene fietspaden en komt weer bij De Cantharel uit.

Fietsroute Kootwijk - 35 km

Routebeschrijving met informatie, routekaart en fietsknooppuntenlijst
GPS route 

Een route door het hart van de Veluwe. U kunt 2 uitstapjes maken naar de schaapskooi van Hoog Buurloo en naar het zendstation bij Radio Kootwijk, de cathedraal. Via de vroegere halte Assel naar het dorpje Kootwijk. Via fietspaden over de Hoog Buurlose heide en door de bossen van Hoenderloo en Spelderholt terug naar de Cantharel.

Fietstocht Groen van Toen (met wandeluitstapjes) -25 km

Routebeschrijving met informatie en routekaart 
GPS route 

Deze route laat je kennismaken met een aantal landschappen met kenmerken uit het verleden van Apeldoorn, Ugchelen, Beekbergen, Lieren en Oosterhuizen. We besteden vooral aandacht aan de verschillende sprengen en beken aan de zuidkant van Apeldoorn. De route is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Hij gaat over verharde fietspaden en soms over een zandpad. Tijdens de route zijn er enkele uitstapjes die je wandelend kunt maken. 

Fietsroute Rondom Apeldoorn (met wandeluitstapjes) - 57 km

Routebeschrijving met informatie, routekaart en fietsknooppuntenlijst
GPS route  

Deze route laat je kennismaken met verschillende landschappen rond Apeldoorn. Via het Beekbergerwoud en de landbouwgebieden aan de oostkant via Noord Apeldoorn naar de bossen van het Kroondomein naar de heidevelden van Hoog Soeren en Hoog Buurloo aan de westkant.

Fietsroute Staverden - Garderen (met uitstapjes) - 61 km

Routebeschrijving met informatie, routekaart en fietsknooppuntenlijst
GPS route  

Deze route voert door de landbouwenclave rond Garderen, Uddel, langs de Staverdense beek, over de Ermelose heide en door de bossen bij Kootwijk. U kunt uitstapjes maken naar het Uddelermeer, landgoed Staverden en de Ermelose schaapskooi.

Instructie downloaden en opslaan van GPS routes:

Ga met de muis op de link van het te downloaden bestand staan en klik met rechter muisknop. Kies dan uit het menu:
- Chrome: link opslaan als...
- Edge of Internet Explorer: doel opslaan als...
- Firefox: koppeling opslaan als..
En sla het gpx bestand op de locatie die je wilt (je pc, mobiel of tablet).
NB Edge en Explorer slaan een gpx-bestand op als xml-bestand. Niet alle gps-apps kunnen hiermee omgaan. Je kunt echter zonder problemen de bestandsextensie .xml handmatig wijzigen in .gpx .

De routes zijn op papier ook verkrijgbaar in 't Buitenhuisje bij De Cantharel

foto De Cantharel