Vrijwilligers welkom!

Op zoek naar vrijwilligerswerk bij Natuurvereniging IVN Alphen aan den Rijn?

Vrijwilligersmogelijkheden bij IVN Alphenaan den Rijn.

Misschien vind je het leuk om vrijwilligerswerk te doen. Misschien vind je het wel leuk om dat bij het IVN te doen. Dan ben je van harte welkom. Om je een inzicht te geven in wat er te doen is binnen het IVN Alphen aan den Rijn, volgt hieronder een overzicht.

Als je jezelf aangetrokken voelt tot vrijwilligerswerk, of mogelijk eerst eens wil "proeven", dan kan dat.  Je kan je aanmelden bij een van de coördinatoren van de diverse werkgroepen of hier eerst wat meer informatie opvragen. Klik hier voor een overzicht van bestuur en coördinatoren

Vrijwilliger
Een vrijwilliger is iemand die zich beschikbaar stelt voor de activiteiten van een werkgroep, voor het bestuur of voor andere (ook incidentele) werkzaamheden. Activiteiten uitvoeren doe je wel vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Dat betekent dat je je uiteraard aan gemaakte afspraken houdt.

Coördinator van een werkgroep
Een coördinator verdeelt de werkzaamheden binnen een werkgroep.
Ook is de coördinator het aanspreekpunt voor het IVN bestuur en voor de vrijwilligers van die werkgroep. Hij / zij stimuleert en begeleidt de vrijwilligers.
Een jaarlijks verslag en een planning van de werkgroepactiviteiten behoort tot de taak van de coördinator.

Vrijwilliger bij een werkgroep
Het deelnemen aan een werkgroep kan plaatsvinden op basis van een bepaalde periode waarin de vrijwilliger een poosje meeloopt om te bekijken of de werkzaamheden aanspreken.
Zo ja, dan zal met de coördinator een gesprek volgen over de ta(a)k(en) die de vrijwilliger op zich zal nemen.

Vrijwilligersfuncties en overzicht vacatures

Vrijwilligerswerk bij IVN Alphen aan den Rijn

Hier vind je het overzicht van onze vacatures.

Mochten een of meer functies je aanspreken, aarzel dan niet om contact op te nemen met een van de coördinatoren . Hun namen en adresgegevens vind je hier of is verkrijgbaar via de secretaris.

Uiteraard kunt u vrijblijvend informatie opvragen over het vrijwilligerswerk bij IVN