Fotowerkgroep "Natuurkiekers"

Wie zijn de Natuurkiekers?

Wij zijn gestart in april 2015 als werkgroep binnen IVN Alphen aan den Rijn met als doel het maken van natuurfoto’s in de regio en soms elders in het land. De foto’s worden in een databank opgeslagen, zodat IVN Alphen aan den Rijn hieruit kan putten. Ze worden gebruikt voor de sociale media, onze website en voor drukwerk. Vlinders, landschappen, wolkenluchten, planten, zoogdieren, de kleinste insecten … alles komt voorbij wat in de natuur te vinden is.

natuurkiekers

Een keer per maand komen wij bij elkaar om onze natuuravonturen te bespreken en nieuwe activiteiten te plannen. Dat leidt tot uitwisseling van natuurkennis van al het moois wat wij vinden, zien en fotograferen.

 

natuurkiekersWij bedenken interessante excursies en maken een jaarplan voor onder meer lezingen, presentaties en museum- of expositiebezoek, waarbij de natuur altijd centraal staat. We beschikken allemaal over goede apparatuur, zoals een spiegelreflex- of bridgecamera, en diverse lenstypes. Maar schroom niet om eens bij ons langs te komen als je alleen een compactcamera hebt.

Alle Natuurkiekers zijn ook op andere manieren verweven met het IVN. Ze zijn actief in andere werkgroepen, geven bijvoorbeeld lezingen of helpen bij een fotoworkshop voor de jeugdgroepen van IVN. Jong geleerd, oud gedaan!

Brenda Smeele

natuurkiekers

Ook een avond of een fotosafari meemaken? Neem contact op met Chris Groesser

Meer informatie op www.natuurkiekers.nl en www.facebook.com/Natuurkiekers/

natuurkiekers