Fotowerkgroep "Natuurkiekers"

Wie zijn de Natuurkiekers?

IVN is een landelijke organisatie die mensen op lokaal niveau bij de natuur betrekt. In je tuin, op je balkon, in de buurt en verder weg. IVN laat jong en oud beleven hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Dat doet IVN met grote (vergroenings-)projecten, campagnes en natuuractiviteiten. Zelf leren en doen staan altijd centraal. 

Wij, de Natuurkiekers, zijn gestart in april 2015 als werkgroep binnen IVN Alphen aan den Rijn met als doel: het maken van kwalitatief goede natuurfoto's die vrij zijn van commerciële rechten en zullen worden gebruikt voor de pr-doeleinden van IVN Alphen aan den Rijn.

Om dit doel te bereiken gaan we één keer per maand naar een natuurgebied(je) dat in overleg is vastgesteld. Hier maken wij foto's, waarbij we elkaar helpen bij het maken van de juiste keuzes, zoals belichting, diafragma en compositie.

De Natuurkiekers worden ook door andere werkgroepen van IVN gevraagd om foto’s te maken tijdens activiteiten zoals bijvoorbeeld de opschoondag of inspiratiedagen. De natuurkiekers ondersteunen ook bij fotoworkshops voor kinderen bijvoorbeeld.

Expositie DE VERWONDERING laat foto’s zien waar de IVN-natuurkiekers trots op zijn!

Ook een avond of een fotosafari meemaken? Neem contact op met Chris Groesser

Meer informatie op www.natuurkiekers.nl en www.facebook.com/Natuurkiekers/

Fotowedstrijd Grijs, Groen & Gelukkig

Trots op het resultaat. Jordan en ondergetekende hebben foto's ingestuurd voor  de IVN Fotowedstrijd "Grijs, Groen en gelukkig" en het resultaat mag er wezen. De jury heeft uit meer dan 1000 inzendingen 3 foto's per provincie geselecteerd en 2 van de 3 foto's voor Zuid Holland zijn van de natuurkiekers.

Alle geselecteerde foto's per provincie staan op de IVN Facebook-pagina. De winnaar per provincie staat op de website.

Chris

 

Foto expositie DE VERWONDERING van IVN-natuurkiekers

Een expositie van foto’s die je verwonderen om wat voor reden dan ook. Je hebt van die foto’s waar je 3 keer naar kunt kijken en waarin je telkens iets anders ziet. Van die foto’s die je wenkbrauwen doen fronsen, of waarvan je moet glimlachen of gruwen. VERWONDEREN, dat is het thema van onze expositie.Negen fotografen van de IVN werkgroep de Natuurkiekers exposeren een aantal van hun foto’s. De foto’s betreffen allemaal afbeeldingen van natuur in en rondom Alphen aan den Rijn. Want ook in eigen regio is genoeg natuur om je over te verwonderen.

De expositie is te bewonderen geweest in het gebouw De Vlinder aan de burgemeester Bruins Slotsingel 15 in Alphen aan den Rijn
 

De expositie werd mogelijk gemaakt door samenwerking met de stichting bezoekerscentrum De Veenweiden, IVN Alphen aan den Rijn, Foto Kruyt en Zelf doen in erfgoed en groen Zuid-Holland.