Natuurontwikkeling in Drenthe met Hans Dekker

In een wereld die voortdurend verandert, ondergaat ook onze natuur veranderingen. Door allerlei ontwikkelingen staat de biodiversiteit in Drenthe onder druk en wordt aan verschillende zijden bedreigd. Daarom is het relevant om te onderzoeken wat we daar aan kunnen doen en hoe de Drentse flora en fauna daarop reageert.

Wat is de huidige status onze natuur? Gaat het wel goed met de knoflookpad en de klokjesgentiaan? Welke rol speelt natuurontwikkeling en waarom neemt de soortenrijkdom op het platteland drastisch af? Welke lichtpuntjes zijn er te zien?

Het is duidelijk dat de veranderingen in de biodiversiteit in Drenthe zowel winst als verlies met zich meebrengen.

Hans Dekker, in het dagelijks leven ecoloog bij de provincie Drenthe, heeft de ontwikkelingen van de afgelopen 20 jaar op een rijtje gezet en laat zien dat er hard gewekt wordt aan herstel van de Drentse natuur. Hij laat dat zien aan de hand van talrijke foto’s van de prachtige natuur in Drenthe.

Deze avond is in café Het Keerpunt in Spijkerboor. De lezing wordt u aangeboden door IVN Aa en Hunze. Wel worden per persoon twee kopjes koffie of thee in rekening gebracht. Graag 5 euro gepast betalen bij binnenkomst.

Carpoolen is mogelijk. Vertrek vanaf de parkeerplaats van het gemeentehuis in Gieten om 19.30 uur.

 

Adopteer een activiteit

 

Waar
Café Het Keerpunt Spijkerboor
Oostermoer 1
9656 PE Spijkerboor
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: De lezing wordt u aangeboden door IVN Aa en Hunze. Wel worden per persoon twee kopjes koffie of thee in rekening gebracht. Graag 5 euro gepast betalen bij binnenkomst.
  • Aanmelden verplicht: Nee

info@ivnaaenhunze.nl

Ontdek meer over

Deel deze pagina