Bloemen en planten

Zilt, het kweekpakket

Zomerse zeeaster, zuivere zeevenkel, zilte zeekraal en stralende strandbiet. Klinkende namen van smakelijke zilte groentes en jij kweekt ze gewoon bij jou thuis in de vensterbank, op het balkon of in de tuin met ons kweekpakket. Dit kweekpakket is begin 2023 vernieuwd!

In het zilte zadenpakket zitten 4 soorten zilte groentes. Iedere soort is apart verpakt met een kweekzak, zakje zaad, zakje zilte voedingskorrels en een kokostablet. Een handige folder, een zakje vermiculiet en extra zaadjes maken van je teelt een succes. Het zilte kweekavontuur kan beginnen.

Bestel het Zilt kweekpakket

Je begint dus met zoet water, maar daarna? Uitgebreid leren hoe je deze groentes het beste kan kweken? Dat kan met de gratis online cursus die je in eigen tijd en tempo via de IVN Natuuracademie kan volgen. Ervaren zilte groenteteelster Ellen van Straten leert je alle tips en tricks hoe jij je pakket opkweekt tot een smakelijke maaltijd. Van zaaien tot oogsten. En koken doe je natuurlijk met het boek Zilt.

Vraag en antwoord

Zilte groentes? Dat moet toch met zout water? Ik woon niet aan de zee, hoe moet dat dan?
Het ontkiemen van de zilte zaden gebeurd met zoet water. Daarna ga je watergeven met zout water. Dat maak je gewoon zelf. Je lost daarvoor een theelepeltje zout (zeezout, of gewoon keukenzout) op in fles water van een liter, schud zodat het oplost en gieten maar! Hoe dat precies werkt leer je in onze e-learning.

Ik heb geen tuin, kan ik dan ook zilte groentes kweken?
Ja zeker. Zilte groente kweek je altijd in een afgesloten omgeving. De meeste planten en het bodemleven houden niet van zout en gaan dood bij te hoge concentraties. Zowel op balkon, stadstuintje als grote tuin kweek je de zilte planten in een (grote) pot of bak met een lekbak eronder om het overtollige gietwater op te vangen zodat het niet de bodem instroomt.

Ontdek meer over

Deel deze pagina