Schoolreisje

Ben je op zoek naar een leuk en leerzaam schoolreisje? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Met de combinatie van een waadpakkenexcursie en een natuurspeurderstocht bieden we een uitdagend dagprogramma voor €14,95 per kind.

Op avontuur in de beek – waadpakkenexcursie

Van april tot en met september bieden we bij De Veldhoeve in Orvelte een avontuur in de beek aan van 2 uur. Vanaf onze boerderij stappen we op de fiets en gaan we op weg naar een beek in de buurt om te onderzoeken hoe schoon die eigenlijk is. Aan de hand van verschillende opdrachtjes gaan we kijken hoe het gesteld is met de waterkwaliteit.

Om dit te onderzoeken gaan we met schepnetjes waterdiertjes vangen. Maar dat doen we natuurlijk niet alleen vanaf de kant, we gaan met speciale waadpakken het water in! De beestjes die we op deze manier vangen, doen we in een bak met water, zodat we ze goed kunnen bekijken en bestuderen. Met zoekkaarten voor waterdiertjes bij de hand, proberen we er zoveel mogelijk te herkennen. Zo leren de kinderen wat voor beestjes er wel niet allemaal in het water leven en wat dat zegt over de kwaliteit van het water.

Waadpakkenexcursie Erwin en Joya

Na afloop krijgen de kinderen een zoekkaart waterdiertjes mee naar huis én het boekje ‘Naar buiten!’ met 50 leuke, spannende, vieze, coole dingen om samen buiten te doen. Een spannend, leerzaam en vooral heel leuk avontuur!

Natuurspeurderstocht

Kan jij de vogelsoorten van Orvelte vinden? Wist je dat de plant pitrus zo sterk is dat je er mandjes van kan vlechten? Kan je zelf meten hoe oud een boom is? Allemaal voorbeelden van opdrachten en weetjes die kinderen tegenkomen als ze de natuurspeurderstocht rondom onze boerderij doen. Met een rugzakje vol materialen gaan de kinderen op pad. Freddy de ijsvogel neemt ze mee door het bos en over de heide en vertelt ze van alles over de bomen, planten en dieren die ze tegen kunnen komen. Na afloop krijgen de kinderen het boekje ‘Naar buiten!’ met 50 leuke, spannende, vieze, coole dingen om nog meer leuke activiteiten buiten te doen.

 

Informatie opvragen