Uitstapjes in de omgeving

De Veldhoeve ligt in het hart van Drenthe, precies tussen Assen en Hoogeveen. Door deze centrale ligging zijn er veel uitstapjes in de omgeving mogelijk. Op loop- en fietsafstand vind je Herinneringscentrum Kamp Westerbork en Museumdorp Orvelte. En iets verder, maar nog steeds binnen handbereik, ligt natuur van topkwaliteit in de Nationale Parken. En wat te denken van een bezoekje aan WILDLANDS Emmen? Voor elk wat wils!

Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Op 17 km afstand midden in Drenthe ligt een plek met een geschiedenis. Hier worden de levens van meer dan honderdduizend Nederlandse Joden, Sinti en Roma in herinnering gehouden. Met onder andere originele filmbeelden uit 1944, een gedeeltelijk ingerichte barak, een uit de trein geworpen laatste afscheidsgroet, een grote maquette van het kamp en vele andere objecten en tentoonstellingen. Ze bieden ook educatieve programma’s voor basis- en voortgezet onderwijs. Meer informatie: www.kampwesterbork.nl

Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Museumdorp Orvelte (op loopafstand)

Museumdorp Orvelte is een eeuwenoud esdorp met monumentale boerderijen en straten met kinderkopjes en oude klinkers. Kinderen kunnen spelen met oudhollands speelgoed.

Maar ook een bezoek aan Zoo Bizar, een mini-dierentuin met bijzondere dieren, is zeer de moeite waard. Er zijn ook vaak diverse demonstraties, bijvoorbeeld bij de kaasmakerij, klompenmakerij, smederij of houtzagerij. Meer informatie: www.orvelte.net

Nationale Parken

In Drenthe vind je maar liefst drie Nationale Parken met topnatuur:

WILDLANDS Emmen: wereldreis in één dag

Vaar per boot door de jungle en zie zwemmende olifanten. Spot neushoorns en giraffen van heel dichtbij tijdens je trucksafari over de savanne. Bezoek het nieuwe Raccoon Creek, ga op poolexpeditie en sta onder water oog in oog met ijsberen en pinguïns. Kom naar WILDLANDS en maak een wereldreis in één dag.

Jungola Wildlands

Met je entreeticket kun je tegenwoordig ook het park backstage bezoeken en een kijkje nemen bij o.a. de leeuwenstal, de savannestal, de dieetkeuken en de pluktuin. Kijk voor de actuele openingstijden en prijzen op de website van Wildlands.

 

Informatie opvragen