Schoolkamp

Wie herinnert zich niet de bonte avonden, korte nachtjes, samen met klasgenootjes op een slaapzaal, verhalen en liedjes bij het kampvuur? Schoolkampen zorgen vaak voor onvergetelijke jeugdervaringen. Een schoolkamp bij De Veldhoeve in Orvelte staat garant voor een avontuur midden in de natuur. Onze boerderij is omringd door bos en ligt op loopafstand van de heide en Museumdorp Orvelte. Genoeg mogelijkheden om meerdere dagen te vullen met een leuk programma. 

Van alle gemakken voorzien

Groepsruimte Veldhoeve

De Veldhoeve is een groepsaccommodatie die van alle gemakken is voorzien: een ruime keuken, voldoende slaapplaatsen en een grote recreatieve ruimte op de begane grond. Er is, indien gewenst, zelfs een kok aanwezig die de maaltijden kan verzorgen.

Excursies en activiteiten

Schuur Veldhoeve

Blijf je het liefst met de kinderen in de buurt van de accommodatie, dan hoeven jullie je zeker niet te vervelen! Buiten kunnen de kinderen lekker struinen, een potje voetballen, volleyballen of tafeltennissen. Of hutten bouwen of een spannende ontdektocht doen door het bos. We bieden ook een slootjesavontuur waarbij de kinderen met waadpakken aan en met schepnetjes de sloot in gaan, op zoek naar waterdiertjes. En wat dacht je van gezellig bij elkaar zitten rondom een kampvuur en zelf broodjes bakken? Dat is voor velen al een beleving op zich. Bij excursies en natuurlessen vind je meer uitgebreide informatie over ons begeleide aanbod.

Uitstapjes in de omgeving

Vanaf de boerderij loop je zo het bos in en naar de Drentse heide. Ook het sfeervolle museumdorp Orvelte is lopend bereikbaar. Hier vind je de kleinste dierentuin van Nederland: Zoo Bizar. Zeker een bezoekje waard. Maar door de ligging van De Veldhoeve zijn er veel andere uitstapjes mogelijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoekje aan WILDLANDS Emmen? Voor een iets serieuzere invulling van het programma is Herinneringscentrum Kamp Westerbork ook een optie.

Beschikbaarheid en prijs


Meer weten?