IVN Trektocht Apeldoorn

Trek je wandelschoenen aan en ga op pad in Apeldoorn; een stad die bol staat van de cultuur, historie en koninklijke invloeden. De IVN Trektocht brengt je langs een aantal van de mooiste plekjes op de naastgelegen Veluwe, waaronder woeste zandverstuivingen, idyllische heidevelden en uitgestrekte bossen. Regio Apeldoorn biedt een wereld van verscheidenheid, en dat is allemaal te beleven in één tocht.

IVN Trektocht ApeldoornOverzicht

  • Meerdaagse wandeltocht door Apeldoorn en de Veluwe
  • Duur: 4 dagen (3 overnachtingen). Ook de mogelijkheid om als 3-daagse of 5-daagse te boeken. 
  • Startpunt: NS Station Apeldoorn
  • Eindpunt: gelijk aan het startpunt
  • Te bereiken met de trein of de auto
  • Totale afstand: 54.3km of 53.3km*

*LET OP: Vanwege het sluiten van het Kroondomein het Loo tussen 15 september en 25 december kan een deel van de route tijdens deze periode niet gelopen worden. Hiervoor is een alternatieve route beschikbaar in de IVN Routes App.

IVN Trektocht ApeldoornDe route

Navigeren doe je via de IVN Routes app. De routes zijn te downloaden en offline te lopen. Voor elke dag is een route uitgestippeld, vergezeld door het audioverhaal ‘Graven in het zand van de Veluwe’. Je volgt hierbij het verhaal van 3 verschillende mensen (een kanaalgraver, zandgraaf en fonteinier) die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis én ontwikkeling van zowel Apeldoorn als de Veluwe. 

IVN Trektocht Apeldoorn

 

Wil je meer weten over IVN Trektocht Apeldoorn? Download het routeboekje met o.a. impressies van de route, routekaartjes, de overnachtingsplekken en instructies hoe je de IVN Routes app kunt gebruiken.
 

 

Reserveren en boeken

Je boekt IVN Trektocht Apeldoorn als geheel pakket bij reisorganisatie Avontuur Dichtbij, waarmee IVN een samenwerking is aangegaan. Reserveer je Trektocht via de website van Avontuur Dichtbij waarna zij de overnachtingen voor je regelen.

Extra leuk: voor iedere boeking via Avontuur Dichtbij ontvangt IVN Natuureducatie €25,-, waarmee je het werk van IVN ondersteunt!

Reserveer nu

Heb je vragen en/of opmerkingen? Neem contact op met trektochten@ivn.nl

© Foto's door Willem Kuijpers.