Vragen week 2

Heb jij een vraag voor Marieke en Louwra? Laat het weten via #vanzaadjetotslaatje op Facebook of Instagram.

Oeps, er zijn teveel zaadjes in mijn bakje gevallen. Is dat erg?Ik weet niet meer welke zaadjes ik in welk bakje heb gedaan, wat nu?
Jij hebt de verassing nog groter gemaakt! Wat je nu moet doen is…… afwachten! De zaadjes gaan van zelf groeien en zullen uiteindelijk uitgroeien tot een radijsje of een blaadje sla. Dat duurt een paar weken. Verzorg je plantjes gewoon volgens onze tips in het filmpje en kijk als ze groter zijn wat er in je bakjes groeit! Twijfel je dan nog steeds? Vraag het over een paar weken met een foto of filmpje aan Marieke en Louwra via #vanzaadjetotslaatje!

Moet ik mijn potjes ‘s nachts binnen zetten of mogen ze gewoon buiten blijven staan?
Je potjes en bakjes mogen gewoon buiten blijven staan!  (Of binnen als je je slaatje op de vensterbank kweekt). Soms kan het ’s nachts nog ineens hard gaan vriezen in deze tijd van het jaar. Dan is het wel verstandig om je potjes een nachtje binnen te zetten.

Wanneer gaan mijn zaadjes groeien?
Een slaatje laten groeien is geduld hebben….. Je tuinkers kan al na een dag gaan groeien, je radijs en rucola na een dag of 4 en je slazaadjes na een dag of 6. Het kan ook iets sneller gaan of iets langer duren….. Als je na een week nog helemaal niets ziet gebeuren, maak dan een foto of filmpje van je potjes en stel je vraag via #vanzaadjetotslaatje.