Workshop Natuurkoffer

Eén op de tien bewoners van zorglocaties komt niet meer buiten. Gelukkig kan de natuur ook mee naar binnen worden genomen! Met behulp van de Natuurkoffer. Ideaal voor hen die niet meer zo makkelijk naar buiten kunnen. Wil je weten hoe je de Natuurkoffer inzet? Meld je dan aan voor deze workshop.

Wat is de Natuurkoffer?

De Natuurkoffer is een koffer vol natuurproducten die de zintuigen prikkelen: de geur van dennennaalden, het zien van natuurbeelden, het voelen aan een ruwe bolster van een kastanje, het proeven van zelfgemaakte bramenjam. De natuur wordt ingezet als middel om herinneringen op te halen, gesprekken te stimuleren en het sociaal isolement te doorbreken. Dit werkt bijvoorbeeld goed bij mensen met dementie. De Natuurkoffer is goed in t zetten bij activiteiten voor bewoners van zorglocaties. Je kunt de basis voor deze Natuurkoffer in de IVN webshop aanschaffen en hem verder zelf samenstellen.

Accepteer cookies

Workshop Natuurkoffer

Een Natuurkoffer-activiteit organiseren kan iedereen, veel natuurkennis is niet nodig. In deze workshop leert IVN je waar je op moet letten bij het geven van een Natuurkoffer-activiteit en oefenen we hier samen mee. Na de workshop ben je in staat een goede Natuurkoffer activiteit te organiseren.

Duur

2,5 uur.

Voor wie?

De workshop staat open voor iedereen in Zuid-Holland. De enige voorwaarde is dat je na de workshop van plan bent om activiteiten te organiseren met de Natuurkoffer. Er zijn geen kosten verbonden aan de workshop.

Wanneer en waar?

Deze workshop wordt bij voldoende aanmeldingen aangeboden. De locatie wordt later bepaald op basis van de aanmeldingen. 

Contact

Wil je meer weten over deze training? Neem dan contact op met Ruben Mulder r.mulder@ivn.nl

Aanmelden

Wil je de workshop Natuurkoffer volgen? Klik dan op de button hieronder en laat je gegevens achter. Je ontvangt dan een mail zodra bekend is wanneer de workshop zal plaatsvinden.

Aanmelden