Gezonde Buurt Veendam

Groningen 20 juli 2023

Een speelse en groene ontmoetingsplek in Veendam Noordwest

Onlangs zijn we in de gemeente Veendam gestart met het project Gezonde Buurten. Doel is om samen met bewoners, van jong tot oud, een groene plek te creëren in Veendam Noordwest. Een plek waar kinderen creatief kunnen spelen, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en waar iedereen lekker kan bewegen en tot rust kan komen.

Buurtsafari

Tijdens de buurtsafari ontdekten we, samen met bewoners, hoe de buurt nu wordt gebruikt en beleefd en probeerden we zoveel mogelijk wensen en behoeften als het gaat om spelen, ontmoeten en natuur boven tafel te krijgen. Aan ideeën geen gebrek! Zo werden veilige routes naar de speel- en ontmoetingsplek genoemd, het terrein opdelen in honden uitlaatveld (om hondenpoep te verminderen) en speelplek voor kinderen, schelpenpaadjes, bankjes, aankleden met mooie bloemen en enkele bomen en meer variatie in speelgelegenheden.

Buurtzomerfeest

Tijdens het buurtzomerfeest op 25 juli brengen we weer zoveel mogelijk buurtbewoners bij elkaar en roepen we ze op om aan te geven wat zij belangrijk vinden. We willen namelijk graag dat de groene plek intensief wordt gebruikt. Dat kan alleen als de wensen van buurtbewoners meegenomen worden.

Ontwerpen, maken en feestelijke opening

De ideeën van de bewoners vertalen we naar een praktisch ontwerp voor een speelse en groene ontmoetingsplek. In het najaar gaan we met de ontwerpschets opnieuw de buurt in. Op basis van de feedback van de buurt maakt een professionele ontwerper een definitief ontwerp, dat bruikbaar is voor de uitvoering van het project. Eind 2023 gaat de schop de grond in. In 2024 volgt een feestelijke opening voor alle buurtbewoners.

Gezonde Buurten

Het project Gezonde Buurten is een initiatief van Jantje Beton, IVN Natuureducatie en JOGG en wordt gefinancierd door het ministerie van VWS.

Ontdek meer over

Deel deze pagina