Fusilli feest voor winnaars gezonde schoolkantine snack

Fusilli feest voor winnaars gezonde schoolkantine snack

Groningen 17 november 2022

Fusilli feest De vegan ‘fusilli feest’ snack is uitgeroepen tot meest gezonde en duurzame kantinesnack van de schoolkantines challenge van het Praedinius gymnasium.
Tijdens de finale op donderdag 17 november in het Provinciehuis in Groningen mocht het winnende groepje leerlingen samen met nog drie andere finalisten hun zelf ontwikkelde snack presenteren.

De jury bestond uit Hieke Ferweda van de Provincie Groningen, Monique Pas van IVN Natuureducatie en Saskia Beekveldt van Jong Leren Eten Groningen. De leerlingen werden vooraf aangemoedigd door gedeputeerde Tjeerd van Dekken. In zijn aanmoediging onderstreepte de heer van Dekken het belang dat de provincie hecht aan gezond en duurzaam voedsel. 

Fusilli feest voor iedereen 

De leerlingen gooiden vervolgens alles in de strijd om de jury te overtuigen van de door hen ontwikkelde snack. Het ‘fusilli feest’ van leerlingen Silke, Frederique en Romy overtuigde de jury uiteindelijk het meest, door de compleetheid van hun marketingstrategie én doordat iedereen de snack kan eten, dus ook mensen met allergieën en intoleranties. Het fusilli feest bestaat uit vegan pasta van maismeel met groente en saus in een papieren bakje met bakpapier. 

Over de schoolkantine challenge 

De schoolkantine challenge is een technasium opdracht, waarbij Jong Leren Eten Groningen en IVN Natuureducatie gezamenlijk de opdracht verstrekken. In 2023 is er ruimte voor deze challenge op maar liefst vijf scholen binnen het voortgezet onderwijs in de provincie. De schoolkantine challenge valt goed in het lesprogramma voor het voortgezet onderwijs op te nemen. Wil jij ook met jouw leerlingen hiermee aan de slag? Neem dan contact op met collega Kees Siderius

Fusilli feest

 

Deel deze pagina