Informatie voor leerkrachten

Aanbod schooljaar 2022-2023

In plaats van directe educatie aan te bieden aan leerlingen, traint IVN de leerkrachten. IVN biedt leerkrachten inspirerende workshops over een project dat aansluit bij groene en grijze gemeentelijke beleidsthema’s. Leerkrachten ontvangen achtergrondinformatie en tips om het project op school goed uit te kunnen voeren. IVN stelt daarvoor kant-en-klaar lesmateriaal beschikbaar.

Daarnaast biedt IVN gastlessen, excursies en projecten op maat aan. 

Inspiratiebijeenkomsten Kinderboekenweek- Gi-Ga Groen!

Save the date!

Op 7 en 14 september 2022 biedt biedt IVN in samenwerking met Kunst & Cultuur en Biblionet Groningen twee inspiratiebijeenkomsten aan met het thema van de Kinderboekenweek Gi-Ga Groen. 

Tijdens deze middagen krijg je o.a. praktische tips en inspirerende workshops om de komende Kinderboekenweek samen met je groep optimaal te beleven. Beide middagen is een kinderboekenauteur aanwezig passend bij het thema van de Kinderboekenweek 2022: Gi-ga Groen!  Dat is ten eerste Marc ter Horst, schrijver van informatieve boeken over aarde, natuur en klimaatverandering. En op de 2e middag verzorgt Edward van den Vendel een presentatie. Hij is ook vertaler van de serie De waanzinnige boomhut. Én….. dus ook de vertaler van het Kinderboekenweekgeschenk van 2022! Beide middagen staan in het teken van natuur, cultuur en literatuur. 

Schrijf je het alvast in je agenda? De inspiratiebijeenkomsten starten om 15.00 uur en duren tot maximaal 17.45 uur.
De locaties zijn Bibliotheek/Kielzog Theater Hoogezand (7 september) en Cultureel Centrum De Blauwe Schuit in Winsum (14 september).

Voor de zomervakantie ontvangen de scholen in de gemeenten in de provincie Groningen de uitnodiging met daarin het volledige programma en een mogelijkheid om je in te schrijven. 

 Energieproject IVN 

november = energiemaand
Door ons huidige energieverbruik stoten we teveel broeikassen uit. De huidige brandstofbronnen, waar een groot deel van ons leven de afgelopen decennia op draait en van afhankelijk is, raken ooit op. Daarom zal de komende jaren onze manier van energiegebruik moeten veranderen. Dat gaan we thuis merken, op straat en op het werk. 

Nederland heeft de doelstelling uitgesproken om vanaf 2050 energieneutraal te zijn. Op dit moment zien we al op steeds meer plekken zonnepanelen, windmolens en andere vormen van groene energie.

Voor de scholen in de gemeente Het Hogeland, Eemsdelta, Oldambt, Westerwolde en Pekela biedt IVN het Energieproject aan met de volgende onderdelen:  

  • Lesbrief Energie - voor groep 1 t/m 4 
  • Gastles Energie - voor groep 5 t/m 6
  • Energytruck op school - voor groep 7 t/m 8 (is vol!) 

Wil je met jouw groep met het thema Energie aan de slag? Meld je aan voor de verschillende onderdelen via dit aanmeldformulier.