Informatie voor leerkrachten

Aanbod schooljaar 2021-2022

In plaats van directe educatie aan te bieden aan leerlingen, traint IVN de leerkrachten. IVN biedt leerkrachten inspirerende workshops over een project dat aansluit bij groene en grijze gemeentelijke beleidsthema’s. Leerkrachten ontvangen achtergrondinformatie en tips om het project op school goed uit te kunnen voeren. IVN stelt daarvoor kant-en-klaar lesmateriaal beschikbaar.

Daarnaast biedt IVN gastlessen, excursies en projecten op maat aan. 

Energieproject IVN 

november = energiemaand
Door ons huidige energieverbruik stoten we teveel broeikassen uit. De huidige brandstofbronnen, waar een groot deel van ons leven de afgelopen decennia op draait en van afhankelijk is, raken ooit op. Daarom zal de komende jaren onze manier van energiegebruik moeten veranderen. Dat gaan we thuis merken, op straat en op het werk. 

Nederland heeft de doelstelling uitgesproken om vanaf 2050 energieneutraal te zijn. Op dit moment zien we al op steeds meer plekken zonnepanelen, windmolens en andere vormen van groene energie.

Voor de scholen in de gemeente Het Hogeland, Eemsdelta, Oldambt, Westerwolde en Pekela biedt IVN het Energieproject aan met de volgende onderdelen:  

  • Lesbrief Energie - voor groep 1 t/m 4 
  • Gastles Energie - voor groep 5 t/m 6
  • Energytruck op school - voor groep 7 t/m 8 (is vol!) 

Wil je met jouw groep met het thema Energie aan de slag? Meld je aan voor de verschillende onderdelen via dit aanmeldformulier.