Tiny Forest Nijmegen

In Nijmegen zijn 4 Tiny Forests gerealiseerd. Samen met kinderen, buurtbewoners en vrijwilligers leggen IVN Natuureducatie en de gemeente Nijmegen deze minibosjes aan. Iedereen is welkom om mee te denken én te helpen. Je kunt bijvoorbeeld helpen met het ontwerp, de aanplant of gewoon ter plekke genieten van de natuur in de Tiny Forests. Een Tiny Forest is een perfecte plek om buurtbewoners te ontmoeten, te ontspannen of de natuur in de stad te ontdekken.

Tiny Forest Wolfsbosje en Het Biezenbos

In november 2019 zijn 2 Tiny Forest aangeplant als onderdeel van de groene buffer van Nijmegen West langs de Energieweg. Het Wolfsbosje is in beheer door buurtbewoners (Vereniging Dorpsbelang Hees) en aangeplant door leerlingen van het Dominicus college. Tiny Forest Het Biezenbos vind je in het Westerpark. Leerlingen van IKC Aquamarijn zijn Tiny Forest Rangers. Lees meer.  

Tiny Forest De ToverTuin in Lent

Initiatiefnemers Jolanda en Suzanne werken samen met basisschool Talent bij de ontwikkeling van hun Tiny Forest in Lent.  De Tovertuin is 24 november 2021 aangeplant. Op de projectpagina van de Lentse Lucht blijf je op de hoogte en kun je in contact komen met de initiatiefnemers. 

Tiny Forest Het Kleine Woud (Grootstal)

Een initiatief van de werkgroep Grootstal Groen, IVN Rijk van Nijmegen, stadstuin de Groene Schakel en basisschool De Kleine wereld. Tiny Forest Het Kleine Woud is 1 decemebr 2021 aangeplant op het het veld tussen Marie Curiestraat, Marconistraat en gebouw De Ring.  Lees hier de terugblik. 

Tiny Forest Nijmegen is een samenwerkingsproject van IVN Gelderland, vrijwilligers van IVN Rijk van Nijmegen, gemeente Nijmegen, basisscholen, lokale initiatiefnemers en wordt mede mogelijk gemaakt door een financiele bijdrage van de provincie Gelderland.  

Wil jij ook een Tiny Forest in jouw gemeente? Neem contact op met projectleider Natuur in de Buurt, Dani Korai en vraag naar de mogelijkheden!