Tiny Forest Het Biezenbos is herplant!

Tiny Forest Het Biezenbos is herplant!

Gelderland 28 maart 2022

Leerlingen van Kindcentrum Aquamarijn in Nijmegen kunnen weer volop gebruik maken van hun minibos en buitenlokaal! Door een fout werd Tiny Forest Het Biezenbos afgelopen oktober weggemaaid. Alle betrokken partijen waren het er snel over eens, deze fout moest snel hersteld worden. Woensdag 23 maart was het zover: Tiny Forest Het Biezenbos is met hulp van de leerlingen herplant op een nieuwe en betere locatie in het Westerpark.

Na een korte natuurles van IVN Natuureducatie gingen circa 600 boompjes de grond in van 35 verschillende inheemse bomen- en struiksoorten op deze prachtige zonnige dag.  De leerlingen van Aquamarijn zijn actief betrokken geweest bij het ontwerp van het nieuwe minibos. Het is een speels ontwerp geworden met paden, wilgenbogen, een klimboom, insectenhotel en een buitenlokaal.

Het groen is geplant op een nieuwe locatie in het Westerpark, dichter bij de school. Het vorige Tiny Forest stond in een wadi waar regelmatig veel water in bleef staan. Erg onhandig voor de lessen. Op de nieuwe plek hebben de leerlingen daar geen last meer van. Leerlingen hoeven ook de drukke Mercuriusstraat niet meer over te steken.
 

Tiny Forest BiezenbosTiny Forest Biezenbos

Met dank aan

Bindkracht10, Dar, Engelen Groen, Dolmans Landscaping Group en Gemeente Nijmegen.

 

Deel deze pagina