Landschap

Ondernemers worden ‘Gastheer/Gastvrouw van het Landschap’ in Elburg en Nunspeet

Gelderland 19 april 2023

Twintig horeca- en recreatieondernemers uit de gemeenten Elburg en Nunspeet mogen zich vanaf nu ‘Gastheer/ Gastvrouw van het Landschap’ noemen. Zij hebben de cursus deze week succesvol afgerond. Op dinsdag 18 april ontvingen de deelnemers hun certificaat en gevelbordje van wethouders Bertus Jeensma van Elburg en Mark van de Bunte van Nunspeet tijdens de feestelijke afsluiting bij Europarcs Veluwemeer in Nunspeet.  

Cursus tot natuurbelevingsexpert

Begin maart ging de cursus ‘Gastheer/Gastvrouw van het Landschap’ voor recreatieondernemers in de gemeenten Elburg en Nunspeet van start. Tijdens deze cursus leerden de ondernemers aan de hand van diverse lezingen, excursies en workshops over de bijzondere kenmerken en de ontstaansgeschiedenis van het Veluwse landschap. Ook ging de cursus in op hoe de ondernemers hun opgedane kennis op aantrekkelijke wijze kunnen vertalen naar hun gasten. Zo kunnen de kersverse ambassadeurs hun gasten nóg meer vertellen over de mooiste plekken in de omgeving.

De deelnemers kijken terug op een geslaagde cursus:  “Alle aspecten die je als recreatieondernemer moet weten komen aan bod in de opleiding. Het is geschikt voor iedereen die meer wil weten over de natuur en cultuur, en die hun gasten nét wat meer wil bieden. Ik voel me echt ambassadeur van dit mooie landschap, dat ga ik met trots uitdragen!”

Onderscheidend ondernemen


De opgeleide ondernemers sluiten zich aan bij een netwerk van meer dan 2400 recreatieondernemers in heel Nederland die ook de titel dragen. De ondernemers vertellen samen het verhaal van het landschap en bieden zo recreanten een optimale natuur- en landschapsbeleving. Deelnemende organisaties van deze cursus waren Hoegen Fietsverhuur, De Bakkersmolen van Schuld, Steunpunt Ommetjes, Herberg de Zwaan, Bezoekerscentrum Nunspeet, Dierenhoeve Wessinge, B&B Heidezand, Boerderij de Landhoeve, Dier & Spoor, Europarcs Bad Hoophuizen, Europarcs Veluwemeer, De Elburger, Schuur op de Hei, VVV Elburg en Nunspeet uit de Kunst.

De cursus werd georganiseerd door IVN Gelderland en werd mede mogelijk gemaakt door Veluwe op 1 en gemeenten Nunspeet en Elburg. Diverse organisaties werkten mee aan het programma, waaronder VVV Elburg en Nunspeet uit de Kunst.

Ontdek meer over

Deel deze pagina