Landschap

Gemeente Brummen is 26 IVN Gastvrouwen en Gastheren rijker

Gelderland 5 april 2023

Op dinsdag 4 april was de feestelijke afsluiting van de cursus Gastheer van het Landschap Brummen op kasteel Engelenburg. De 26 enthousiaste deelnemers ontvingen uit handen van wethouder Recreatie en Toerisme Annika van Klinken een certificaat. Deze nieuwe ambassadeurs kunnen bezoekers aan de gemeente Brummen niet alleen vertellen over de mooiste plekken in de omgeving. Ook kennen ze de bijzonderheden van bijvoorbeeld het ontstaan van ons landschap, de natuur en het erfgoed.

Wethouder Annika van Klinken reikte de 26 deelnemers hun certificaat uit en een gevelbordje. Zij is trots op deze ambassadeurs. “De kennis die deze cursisten nu hebben opgedaan kunnen zij overbrengen op de bezoekers van de gemeente Brummen. Daardoor krijgt het verblijf in onze gemeente nog meer belevingswaarde. Daarnaast worden deze gastheren van het landschap laagdrempelig uitgedaagd om in hun bedrijf meer te doen met groen, natuur en biodiversiteit. Dit sluit aan bij de strategie ‘Kwaliteitstoerisme in Gemeente Brummen’ waar toerisme moet bijdragen als een middel voor gemeentelijke opgaven.”

Onderscheidend ondernemen

Voor meer informatie en tips over het landschap in de omgeving Brummen kunnen recreanten vanaf vandaag terecht bij de kersverse Gastheren en Gastvrouwen in Brummen: Gemeenschapsboerderij Erve Kiekebos, Camping Erve Weijenberg, Natuurvriendenhuis ABK, B&B Mooi Rhienderen, Eendje op de Veluwe, B&B De Veluwe Hoeve, Tuin aan ’t Leusveld, Natuurkampeerterrein het Hallse Hull, Hoeve de Asch, B&Bveluwezoom, De Vroolijke Frans, Kasteel Engelenburg, Primera Bosman Brummen, Natuurboerderij de Mhene, Boekhandel Hendriks/Veluwe Actief, B&B Lovenem, Fletcher Hotel Huis te Eerbeek, Landal Coldenhove.

 

Gastheer van het Landschap

De cursus werd uitgevoerd door IVN Gelderland in opdracht van gemeente Brummen en Veluwe op 1. Diverse (natuur)organisaties werkten mee aan het programma, waaronder IVN Eerbeek en Landschapsnetwerk Brummen. Het programma Gastheer-vrouw van het Landschap leidt horeca- en recreatieondernemers op tot gastheer of -vrouw van het landschap. Als ondernemer zijn ze immers een belangrijke schakel tussen natuur en haar bezoekers. De ondernemers uit Brummen sluiten zich aan bij een netwerk van bijna 2500 recreatieondernemers in Nederland die ook de titel dragen. Deze ondernemers vertellen samen het verhaal van het landschap en bieden recreanten een optimale natuur- en landschapsbeleving. Meer weten?

Ontdek meer over

Deel deze pagina