De Renkumse en Heelsumse beekdalen zijn 20 Gastheren en Gastvrouwen rijker

De Renkumse en Heelsumse beekdalen zijn 20 Gastheren en Gastvrouwen rijker

Gelderland 19 april 2022

Twintig horeca- en recreatieondernemers uit heel het Renkums en Heelsums beekdal mogen zich vanaf vandaag ‘Gastheer/Gastvrouw van het Landschap’ noemen. Een bijzondere titel die deze ondernemers mogen dragen na het afronden van de gelijknamige cursus van IVN Natuureducatie. Op deze laatste cursusdag ontvingen zij de hun certificaat en bijbehorend gevelbordje.

In februari ging de cursus ‘Gastheer/Gastvrouw van het Landschap’ in het Renkums Beekdal van start. De ondernemers maakten in vier bijeenkomsten kennis met elkaar en de omgeving. Op het programma stonden lezingen over de ontstaansgeschiedenis van het landschap, cultuurhistorie en kenmerkende flora en fauna. Tijdens excursies door natuurgids Wim Braakhekke werd het geleerde in de praktijk bekeken.

Na het volgen van de cursus, beschikken de ondernemers over een boel kennis en vaardigheden om hun gasten te vertellen over en te wijzen op de mooiste plekjes in de omgeving. “Tijdens de cursus werd ons regelmatig verteld: je ziet het pas als je het weet… En dat is echt zo! Ik heb zoveel prachtige dingen gezien- en geleerd tijdens deze cursus. Daarnaast heb ik ontzettend veel nuttige contacten opgedaan!”, aldus een van de deelnemers.
 

Ghvl Renkum

Netwerk van recreatieondernemers
 

De ondernemers sluiten zich aan bij een netwerk van ruim 2.400 recreatieondernemers in Nederland die ook de titel Gastheer/Gastvrouw van het Landschap dragen. Deze ondernemers vertellen samen het verhaal van het landschap en bieden recreanten een optimale natuurbeleving.

Deze cursus werd georganiseerd door IVN Gelderland in samenwerking met Stichting Renkums Beekdal en met ondersteuning van gemeenten Ede, Wageningen en Renkum, Veluwe op 1 en de provincie Gelderland. Stichting Renkums Beekdal nam een deel van het programma voor haar rekening, samen met de lokale IVN afdeling en Erfgoed Gelderland.

Deel deze pagina