Gastheer van het Landschap – Nunspeet en Elburg

Gastheer van het Landschap – Nunspeet en Elburg

Gelderland 17 november 2022

 

Ben jij horeca-, recreatie-, of toeristisch ondernemer in gemeente Nunspeet of Elburg en wil je meer weten over de prachtige omgeving waarin jij gastheer bent? Doe dan mee aan het programma IVN Gastheer van het Landschap dat in het voorjaar van 2023 start in Nunspeet en Elburg!

Versterk de beleving van je gasten

Als je meer kunt vertellen over wat er allemaal te beleven is in jouw omgeving, dan komen jouw gasten graag terug! Want Nunspeet en Elburg hebben niet alleen mooie bossen, maar ook prachtige zandverstuivingen, heidevelden, het Veluwemeer, allerlei wild om te spotten, en nog veel meer. Een heleboel natuur voor de gasten om te ontdekken en te beleven.
Als recreatieondernemer in deze omgeving kan jij daar op in spelen. Door zelf meer te leren over de natuur en de rijke cultuurhistorie, kun je jouw gasten beter vertellen wat er allemaal te ontdekken is. Zo verrijk je hun verblijf, en beleven ze het Veluwse landschap optimaal!

Tijdens de cursus Gastheer van het Landschap verdiep je je, samen met andere ondernemers in de flora en fauna, historische waarden, recreatieve mogelijkheden en andere bijzondere parels van deze streek. Als gastvrouw of –heer leer je over het landschapsverhaal en hoe je recreanten kunt enthousiasmeren voor de streek.

Wanneer?

Het programma bestaat uit 5 bijeenkomsten in totaal, waarvan 3 dagdelen theorie, 1 dagexcursie en 1 terugkomdag. De cursusdagen zijn als volgt:

 • Dinsdag 7 maart 2023 (van 13 tot 17 uur)
  Thema: flora en fauna
 • Dinsdag 21 maart 2023 (van 13 tot 17 uur)
  Thema: ontstaan van het landschap
 • Dinsdag 4 april 2023  (van 13 tot 17 uur)
  Thema: recreatie & toerisme
 • Dinsdag 18 april 2023 (hele dag, excursie)
  Thema: zien & beleven

De terugkomdag vindt plaats op een nader te bepalen datum in overleg met de deelnemers.

Aanmelden

Om deel te nemen aan het programma Gastheer van het Landschap vragen wij een eigen bijdrage van €150,- per persoon. Het aantal deelnemers is beperkt, en inschrijven kan tot uiterlijk 23 januari, dus meld je snel aan! Download onderstaande uitnodiging: Uitnodiging Gastheren va nhet Landschap Nunspeet en Elburg voor meer informatie of kijk eens rond op gastheervanhetlandschap.nl De cursus IVN Gastheer van het Landschap is een initiatief van en wordt georganiseerd door IVN Gelderland. De cursus wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële bijdragen van de gemeente Nunspeet, gemeente Elburg en Veluwe op 1.

Het maximale aantal deelnemers is bereikt. Inschrijven is op dit moment niet mogelijk.
Heb je vragen over de cursus? Neem contact op met Bas van Lith (b.van.lith@ivn.nl)

Deel deze pagina