Gelderland
Jongeren
maandag16mei2022

Doe jij deze zomer mee aan een Groen Traineeship in Gelderland?

Wil jij deze zomer praktijkervaring opdoen bij een groene organisatie op het gebied van natuur, communicatie en eventmanagement? En ben jij tussen de 16 en 27 jaar oud? Dan is een Groen Traineeship echt iets voor jou. Ontwikkel nieuwe skills, bouw aan je netwerk, vergroen je cv en leer een heleboel leuke mensen kennen!

Deze zomer staan er weer nieuwe projecten klaar, en je kunt je vanaf nu aanmelden. In regio Gelderland starten binnenkort twee Groene Traineeships: Misschien organiseer jij deze zomer wel een escaperoom op de Veluwe, of een spetterende rivierexpeditie bij de Waal? 

Organiseer een rivierexpeditie tegen plastic soep!

Standplaats: Arnhem
25 juli / 6 september 2022

Bescherm natuur en milieu langs de Nijmeegse Waal! Ontwerp en organiseer samen met gelijkgestemde jongeren een spetterende expeditie op 3 of 4 september. Dankzij jou wordt het probleem van riviervervuiling en plastic soep op de kaart gezet én krijgen deelnemers inzicht in de kracht van de riviernatuur.

Lees meer

Escape into the forest!
Standplaats: Ugchelen/Arnhem

1 augustus / 3 september 2022

Organiseer een unieke escaperoom in de natuur tijdens het Fête de la Nature festival. Breng jonge mensen op een feestelijke en verrassende manier in contact met de natuur op een manier die bij hen past. Want wie van de natuur houdt, zal er beter voor zorgen. Tegelijkertijd leer je zelf van alles over de natuur én werk je aan je creatieve skills op het gebied van eventorganisatie en natuureducatie.

 Lees meer

Wat is het Groen Traineeship?

Groen Traineeship is een initiatief vanuit meerdere organisaties om jongeren van 16 tot en met 27 jaar de kans te bieden zich in te zetten voor een groen doel. Iedereen van deze leeftijd kan deelnemen.

Door een Groen Traineeship te volgen werk je samen met een groep medetrainees aan een mooie opdracht van een groene organisatie en aan jouw eigen ontwikkeling. Je leert nieuwe mensen en organisaties kennen, doet nieuwe vaardigheden op d.m.v. trainingen en workshops en je vergroent je CV met een tof certificaat.

Groen Traineeship is een initiatief van IVN Natuureducatie, VBNE, LandschappenNL, Milieudefensie, SoortenNL, Natuurmonumenten, GDO, The Rock Group, FAWAKA Nederland en NIVON / NIVON JONG. En er zijn nog veel meer organisaties betrokken bij het organiseren van de projecten.

Meer over het Groen Traineeship