Meld je nu aan en maak kans op 10 vierkante meter groen schoolplein!

Wil je op het schoolplein een plek creëren die bijdraagt aan de biodiversiteit en waar kinderen kunnen spelen én leren? Meld je dan nu aan en maak kans op 10 vierkante meter groen plein!

Zou je bij jullie op school, de BSO of de kinderopvang ook graag meer groen willen zien? Zijn er vooral veel tegels en kan de biodiversiteit wel een boost gebruiken? Wil je dat kinderen kunnen spelen en genieten van de natuur in de directe omgeving? Meld je dan nu aan en maak kans op een financiële bijdrage om 10 m2 van jouw plein te vergroenen.

Wat houdt dat in?

Met deze actie wil IVN Gelderland scholen, BSO’s en de kinderopvang stimuleren om een deel van hun omgeving te vergroenen. Een geselecteerde school ontvangt een bijdrage van €3170,00 en draagt zelf €1830,00 cofinanciering beschikbaar.

Het bedrag staat voor:

Wat valt niet binnen deze stimuleringsregeling:

Een groene omgeving is niet alleen leuk om naar te kijken, maar stimuleert kinderen ook meer te leren en op onderzoek uit te gaan! Veelvuldig onderzoek laat de positieve impact zien op de ontwikkeling van kinderen, band met natuur, kwaliteit van onderwijs, klimaatbestendigheid én biodiversiteit. Door het planten van inheemse soorten, kun je de kwaliteit van de natuur een enorme boost geven!

Aanmelden

Nieuwsgierig of je ook kans kunt maken op een financiële bijdrage? We hebben dit jaar nog plek voor 4 locaties die het plein willen vergroenen. Meld jouw school en motivatie aan voor 10 november 2023.

Aanmelden subsidie Natuurrijke schoolomgeving

Adres(Vereist)
Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.