Natuurles over de wolf

Buitenles is niet alleen leuk, maar ook nog eens goed voor kinderen! Uit onderzoek blijkt dat buitenles kinderen helpt in de ontwikkeling van hun zintuigen, motoriek, sociale vaardigheden en creativiteit. Ook leerkrachten zien overwegend positieve effecten van buiten lesgeven: tweederde van hen zou vaker buiten les willen geven.

Om het leerkrachten makkelijker te maken om buitenles te geven, ontwikkelen IVN Natuureducatie en provincie Gelderland natuurlessen voor groep 5 t/m 8. Het thema van deze Gelderse natuurles is: ‘de wolf’.

Natuurlessen over de wolf

Voor het eerst in 150 jaar wonen er sinds 2018 weer wolven op de Veluwe. In 2019 zijn er zelfs vijf welpjes geboren. Van oudsher heeft de wolf een slecht imago. In verhalen en vertellingen, zoals Roodkapje, is de wolf vaak de boosdoener. Maar klopt dat eigenlijk wel? Met deze natuurlessen leren leerlingen de wolf kennen: van bijzondere kenmerken, zijn leefgebied en zijn rol in de natuur tot zijn imago.

Ontvang het lesmateriaal

Het lesmateriaal bestaat uit een kennisfilmpje op YouTube, een vlog, een uitgebreide lesbrief voor leerkrachten en drie uitgewerkte opdrachten (los van elkaar uit te voeren) en bijbehorende werkbladen. Vul onderstaand formulier in en ontvang gratis het lesmateriaal in je mail.

Adres organisatie / school(Vereist)
Ik geef les aan:
IVN verwerkt je gegevens in het kader van de natuurlessen. Ook verwerken wij je gegevens om je te informeren over onze dienstverlening. Meer weten? Raadpleeg ons Privacy- en cookiestatement.

Kinderen verbinden met de natuur

In samenwerking met provincie Gelderland en andere partners verbindt IVN Natuureducatie kind en natuur. Dat doen we met campagnes, zoals de Nationale Buitenlesdag, en projecten, zoals groene schoolpleinen. Meer weten? Kijk op www.ivn.nl/gelderland.

Zoogdieren

Ontdek meer over

Deel deze pagina