Natuurles over biodiversiteit

Buitenles is niet alleen leuk, maar ook nog eens goed voor kinderen! Uit onderzoek blijkt dat buitenles kinderen helpt in de ontwikkeling van hun zintuigen, motoriek, sociale vaardigheden en creativiteit. Ook leerkrachten zien overwegend positieve effecten van buiten lesgeven: tweederde van hen zou vaker buiten les willen geven.

Om het leerkrachten makkelijker te maken om buitenles te geven, ontwikkelen IVN Natuureducatie en provincie Gelderland natuurlessen voor groep 6 t/m 8. Het thema van deze Gelderse natuurles is: Biodiversiteit!

Natuurlessen over biodiversiteit

De biodiversiteit neemt af, zowel lokaal als wereldwijd.  Dit verlies aan biodiversiteit vormt een groot probleem. Niet alleen voor planten en dieren, maar ook voor mensen. Want in de natuur alles invloed heeft op elkaar. In deze natuurles leggen we de leerlingen uit wat biodiversiteit betekent, zodat ze beseffen hoe belangrijk het is om de biodiversiteit te beschermen en leren wat zij zelf kunnen doen!

Ontvang het lesmateriaal

Het lesmateriaal bestaat uit een kennisfilmpje en een opdrachtfilmpje op YouTube, een uitgebreide lesbrief voor leerkrachten en drie uitgewerkte opdrachten met bijbehorende werkbladen. Vul onderstaand formulier in en ontvang gratis het lesmateriaal in je mail.

Adres organisatie / school
Ik geef les aan:
IVN verwerkt je gegevens in het kader van de natuurlessen. Ook verwerken wij je gegevens om je te informeren over onze dienstverlening. Meer weten? Raadpleeg ons Privacy- en cookiestatement.

 

Kinderen verbinden met de natuur

In samenwerking met provincie Gelderland en andere partners verbindt IVN Natuureducatie kind en natuur. Dat doen we met campagnes, zoals de Nationale Buitenlesdag, en projecten, zoals groene schoolpleinen. Meer weten? Bekijk wat wij doen in het Onderwijs.

Biodiversiteit

Ontdek meer over

Deel deze pagina