Flevoland
Kind & Natuur
vrijdag20aug2021

Gezocht: Kinderdirecteur Natuur & Duurzaamheid van Flevoland

Zit jij in groep 5 of 6 van een basisschool in Flevoland? Ben jij niet op je mondje gevallen? Zit jij vol goede ideeën rondom natuur en duurzaamheid? Dan ben jij misschien wel dé Kinderdirecteur Natuur en Duurzaamheid voor de provincie Flevoland! Lees hieronder alle informatie en solliciteer uiterlijk zondag 26 september 2021.

Wie zoeken we?

De ideale Kinderdirecteur…

 • Is blij als hij/zij buiten (in de natuur) is;
 • Zit op school niet graag binnen, maar wil liever buiten leren;
 • Zit boordevol goede ideeën;
 • Zit in groep 5 of 6;
 • Is zelfstandig;
 • Is niet bang om voor een groot publiek te spreken;
 • En gunt alle kinderen in Flevoland een groen en gezonde omgeving om in op te groeien!

Tekening samen vergroenen

Wat ga je doen?

 • Je gaat 1 dag per seizoen aan de slag
 • Dat doe je voor de rest van dit schooljaar, dus tot en met juni 2022. Daarna draag je het stokje over aan de volgende Kinderdirecteur. Natuurlijk ben je in de vakantie vrij.
 • Je geeft adviezen aan de directeur van IVN Natuureducatie. Bijvoorbeeld over gezonde voeding, groene schoolpleinen, Slootjesdagen en nog veel meer. Bij groene schoolpleinen verzin je bijvoorbeeld samen met leerkrachten en mensen uit de politiek hoe je ze zo leuk mogelijk maakt voor kinderen. Je viert een feestje mee als er een groen schoolplein geopend wordt, staat dan uiteraard ook op het podium en geeft misschien ook wel een interview voor de krant of tv!Video

Hoe kan je solliciteren?

Stap 1: Vraag eerst om toestemming aan je ouders/verzorgers.

Stap 2: Maak een video van max. 2 minuten waarin jij vertelt wie je bent en waarom jij Kinderdirecteur zou moeten worden. Naar buiten gaan betekent bonuspunten en gek doen mag!

Stap 3: Stuur je video uiterlijk zondag 26 september naar flevoland@ivn.nl. Zet in de e-mail je naam, leeftijd, woonplaats en telefoonnummer (mag van je ouders zijn). Is je video te groot om als bijlage te versturen? Verstuur je video dan met het programma WeTransfer.

Stap 4: Een jury beoordeelt alle inzendingen. Kort na 26 september ontvang je van ons een bericht of je door bent naar de tweede ronde.

Stap 5: De kinderen die door zijn naar de tweede ronde voeren op donderdag 30 september een online sollicitatiegesprek met de sollicitatiecommissie (je ouders/verzorgers mogen daar natuurlijk bij zijn). Voor dit gesprek spreken we samen een tijdstip af en zullen we videobellen.

Stap 6: Op maandag 4 oktober wordt bekend gemaakt wie de nieuwe IVN Kinderdirecteuren zijn.
Spannend!

Solliciteren

 

Vragen

Twijfel je nog of heb je een vraag? Misschien kunnen we je helpen. Stuur je vraag naar ons op via flevoland@ivn.nl en je krijgt binnen een paar dagen antwoord.

Voorwaarden (voor ouders of verzorgers)

Hier lees je alle voorwaarden, zorg dat je ouders of verzorgers deze ook gelezen hebben:

 • Alle kinderen ontvangen uiterlijk woensdag 29 september een e-mail met daarin de uitslag. De kandidaten die doorgaan naar de tweede ronde worden gebeld en krijgen een uitnodiging om een online sollicitatiegesprek te voeren.
 • De sollicitatiegesprekken worden gehouden op donderdag 30 september door middel van videobellen. Een tijdstip daarvoor spreken we met elke sollicitant apart af.
 • De video die je kind maakt, is in eerste instantie alleen bestemd voor intern gebruik. Mocht hij of zij één van de genomineerden zijn, dan willen we deze video mogelijk publiceren.
 • Reiskosten die de Kinderdirecteur in functie gaat maken, worden vergoed.
 • Over de werkzaamheden: Nadat de Kinderdirecteur is gekozen, wordt samen met de ouders/verzorgers de concrete inzet en betrokkenheid besproken. Er wordt een samenwerkingsverklaring opgesteld die door de ouders getekend dient te worden. Betrokkenheid van de ouders/verzorgers bij de functie van zoon/dochter is een randvoorwaarde voor deelname.
 • Wanneer de Kinderdirecteur is gekozen, neemt IVN contact op met de schoolleiding en de leerkracht van de kersverse Kinderdirecteur om hen hiervan op de hoogte te brengen.
 • We willen de Kinderdirecteur graag bij een vijftal evenementen betrekken. De Kinderdirecteur krijgt een vaste begeleider die hem/haar gedurende de rest van het schooljaar bijstaat. Tijdens het eerste evenement delen we de planning voor het volledige jaar met ouders/verzorgers. 
 • Foto’s en video’s van de Kinderdirecteur in functie kunnen op de website en sociale media kanalen van IVN Flevoland geplaatst worden.

Nieuwsgierig naar de vorige kinderdirecteur

Roxanne Salehi was de eerste kinderdirecteur Natuur & Duurzaamheid van Flevoland. Zij geeft dit jaar het stokje door. In het filmpje hieronder stelt zij zichzelf voor.