Flevolandse kinderdirecteuren

Kinderen zijn de toekomst. De keuzes die volwassenen nu maken hebben invloed op hun toekomst. Zij verdienen het daarom om gehoord te worden. Daarnaast hebben kinderen vaak creatieve ideeën en denken ‘out of the box’. Dit maakt dat wij heel blij zijn met deze frisse stem en blik!

De kinderdirecteuren houden zich bezig met het verbinden van kinderen met natuur. De kinderen komen ieder seizoen in actie en delen dan hun ideeën en geven advies op een natuur- of duurzaamheidsthema. Dit sluit perfect aan op onze droom waarin het contact tussen kind en natuur vanzelfsprekend is.

Maak kennis met onze kinderdirecteuren 

Sinds kort zijn we in Flevoland drie kinderdirecteuren rijker! Brent, Liyana en Norah nemen het stokje over van Roxanne en mogen zich dit schooljaar kinderdirecteur Natuur & Duurzaamheid van hun gemeente noemen.

  • Brent (9 jaar) van basisschool Aan Boord is de kinderdirecteur Natuur & Duurzaamheid van Dronten
  • Liyana (9 jaar) van basisschool De Ruimte is de kinderdirecteur Natuur & Duurzaamheid van Almere
  • Norah (9 jaar) van basisschool De Lispeltuut is de kinderdirecteur Natuur & Duurzaamheid van Lelystad

Groepsfoto kinderdirecteurenOp bovenstaande foto staan Brent, Liyana en Norah met hun voorstel voor groene schoolpleinen.  Lees hier meer over de eerste bijeenkomst. 

Wat doet een kinderdirecteur?

Een kinderdirecteur komt uit groep 6 of 7 en houdt van de natuur en wil zich hier graag voor inzetten. Een jaar lang gaat het kind meedenken en meehelpen om de relatie tussen kinderen en natuur te versterken. De kinderdirecteur geeft inzicht in de wensen en belangen van hun leeftijdsgenootjes én legt dit uit aan volwassenen. Van kinderen horen wij vaak goede ideeën over natuur en duurzaamheid. Zij weten vaak een grote groep mensen te enthousiasmeren en zijn niet bang om hun plannen te delen.

Bekijk hier de collage van Roxanne over wat er niet kan missen op een groen schoolplein. 

Heb je een vraag of wil je meer informatie over kinderdirecteuren? Neem dan contact op met Sylvia Neutel via s.neutel@ivn.nl