Flevolandse kinderdirecteuren

Kinderen zijn de toekomst. De keuzes die volwassenen nu maken hebben invloed op hun toekomst. Zij verdienen het daarom om gehoord te worden. Daarnaast hebben kinderen vaak creatieve ideeën en denken ‘out of the box’. Dit maakt dat wij heel blij zijn met deze frisse stem en blik!

De kinderdirecteuren houden zich bezig met het verbinden van kinderen met natuur. De kinderen komen ieder seizoen in actie en delen dan hun ideeën en geven advies op een natuur- of duurzaamheidsthema. Dit sluit perfect aan op onze droom waarin het contact tussen kind en natuur vanzelfsprekend is.

Wat doet een kinderdirecteur?

Een kinderdirecteur komt uit groep 6, 7 of 8 en houdt van de natuur en wil zich hier graag voor inzetten. Een jaar lang gaat het kind meedenken en meehelpen om de relatie tussen kinderen en natuur te versterken. De kinderdirecteur geeft inzicht in de wensen en belangen van hun leeftijdsgenootjes én legt dit uit aan volwassenen. Van kinderen horen wij vaak goede ideeën over natuur en duurzaamheid. Zij weten vaak een grote groep mensen te enthousiasmeren en zijn niet bang om hun plannen te delen.

Bekijk hier de collage van Roxanne over wat er niet kan missen op een groen schoolplein. 

Heb je een vraag of wil je meer informatie over kinderdirecteuren? Neem dan contact op met IVN Flevoland via flevoland@ivn.nl 

Word jij één van de nieuwe kinderdirecteuren voor schoojaar 2022/2023?


Zit jij in groep 6, 7 of 8 en wil je graag meedenken en meepraten over natuur en duurzaamheid? Meld je dan aan en misschien word jij één van de kinderdirecteuren voor het schooljaar '22-'23!

Kinderen uit de gemeenten Dronten, Noordoostpolder en Zeewolde kunnen zich nog aanmelden!

Aanmelden

Maak kennis met onze kinderdirecteuren  van vorig jaar 2021/2022

Brent, Liyana en Norah namen het stokje over van Roxanne en mogen zich dit schooljaar kinderdirecteur Natuur & Duurzaamheid van hun gemeente noemen.

  • Brent (9 jaar) van basisschool Aan Boord is de kinderdirecteur Natuur & Duurzaamheid van Dronten
  • Liyana (9 jaar) van basisschool De Ruimte is de kinderdirecteur Natuur & Duurzaamheid van Almere
  • Norah (9 jaar) van basisschool De Lispeltuut is de kinderdirecteur Natuur & Duurzaamheid van Lelystad

Bekijk hier de terugblik!