Flevolandse kinderdirecteuren

Kinderen zijn de toekomst. De keuzes die volwassenen nu maken hebben invloed op hun toekomst. Zij verdienen het daarom om gehoord te worden. Daarnaast hebben kinderen vaak creatieve ideeën en denken ‘out of the box’. Dit maakt dat wij heel blij zijn met deze frisse stem en blik!

Afgelopen schooljaar hadden we voor het eerst een kinderdirecteur in Flevoland. De kinderdirecteur Natuur & Duurzaamheid in Flevoland houdt zich bezig met het verbinden van kinderen met natuur. Dit sluit perfect aan op onze droom waarin het contact tussen kind en natuur vanzelfsprekend is.

We zoeken nieuwe kinderdirecteuren! Bekijk hier of deze rol iets voor jou / jouw kind is. 

Maak kennis met onze kinderdirecteur

Roxanne Salehi (9 jaar) uit Almere is de allereerste Kinderdirecteur Natuur & Duurzaamheid van Flevoland. Roxanne zit op ecologische basisschool De Verwondering.

Roxanne: ‘Ik hou van de natuur, want het maakt je slim, gezond en gelukkig. Als kinderdirecteur ga ik zorgen dat alle kinderen een fijne en leuke plek hebben in de natuur. Dat ga ik doen door jullie de mooiste groene plekken van Flevoland te laten zien. En ik ga advies geven om de hele provincie groener te maken.’


Wat doet een kinderdirecteur?

Een kinderdirecteur komt uit groep 6 of 7 en houdt van de natuur en wil zich hier graag voor inzetten. Een jaar lang gaat het kind meedenken en meehelpen om de relatie tussen kinderen en natuur te versterken. De kinderdirecteur geeft inzicht in de wensen en belangen van hun leeftijdsgenootjes én legt dit uit aan volwassenen. Van kinderen horen wij vaak goede ideeën over natuur en duurzaamheid. Zij weten vaak een grote groep mensen te enthousiasmeren en zijn niet bang om hun plannen te delen.

Bekijk hier de collage van Roxanne over wat er niet kan missen op een groen schoolplein. 

Heb je een vraag of wil je meer informatie over kinderdirecteuren? Neem dan contact op met Sylvia Neutel via s.neutel@ivn.nl