Flevolandse kinderdirecteuren

Kinderen zijn de toekomst. De keuzes die volwassenen nu maken hebben invloed op hun toekomst. Zij verdienen het daarom om gehoord te worden. Daarnaast hebben kinderen vaak creatieve ideeën en denken ‘out of the box’. Dit maakt dat wij heel blij zijn met deze frisse stem en blik!

De kinderdirecteuren houden zich bezig met het verbinden van kinderen met natuur. De kinderen komen ieder seizoen in actie en delen dan hun ideeën en geven advies op een natuur- of duurzaamheidsthema. Dit sluit perfect aan op onze droom waarin het contact tussen kind en natuur vanzelfsprekend is.

Wat doet een kinderdirecteur?

Een kinderdirecteur komt uit groep 6, 7 of 8 en houdt van de natuur en wil zich hier graag voor inzetten. Een jaar lang gaat het kind meedenken en meehelpen om de relatie tussen kinderen en natuur te versterken. De kinderdirecteur geeft inzicht in de wensen en belangen van hun leeftijdsgenootjes én legt dit uit aan volwassenen. Van kinderen horen wij vaak goede ideeën over natuur en duurzaamheid. Zij weten vaak een grote groep mensen te enthousiasmeren en zijn niet bang om hun plannen te delen. Bekijk hier de collage van Roxanne over wat er niet kan missen op een groen schoolplein. 

Bekijk de aftermovie van de kinderdirecteuren van vorig jaar.

Maak kennis met de kinderdirecteuren  van dit jaar 2022/2023

Lieve, Dani, Lill'Me-Ann en Sofie namen het stokje over en mogen zich dit jaar schooljaar kinderdirecteur Natuur & Duurzaamheid van hun gemeente noemen.

kinderdirecteuren flevoland

Heb je een vraag of wil je meer informatie over kinderdirecteuren? Neem dan contact op met IVN Flevoland via flevoland@ivn.nl