Word Green Educator en geef buitenles!

Word jij enthousiast van de natuur en wil jij kinderen les geven over de natuur? Ben jij tussen de 18-35 jaar en houd jij van vertellen? Dan lijkt je het misschien wel leuk om je vrijwillig in te zetten als Green Educator in Flevoland. Steek je handen uit de mouwen en help bij de activiteiten tijdens de IVN Slootjesdagen!

Wat ga je doen?

Je gaat met kinderen naar buiten en laat hen de natuur beleven, dat kan ook op het schoolplein. Je staat voor groepen en weet kinderen een mooie natuurervaring te geven. Samen met andere Green Educators ben je ambassadeur voor het belang van natuurlessen en geef je les tijdens o.a. de Nationale Buitenlesdag of tijdens de Slootjesdagen.

Over het project

Een Green Educator is iemand tussen de 18-35 jaar die op een buitenlesdag, Slootjesdag of bij een andere activiteit de educatieve lessen aan kinderen geeft. Met dit project word je klaargestoomd om vol zelfvertrouwen buitenlessen te geven of mee te draaien tijdens één van de andere activiteiten. Na een succesvolle deelname krijg je een certificaat en kun je je op eigen initiatief vaker gaan inzetten bij een van onze IVN-afdelingen, NME-centra, lokale organisaties zoals een kinderboerderij of op een andere manier jouw nieuwe vaardigheden gebruiken om mensen de natuur te laten beleven.

Momenteel zijn we bezig met het opzetten van de eerste editie. Wil je hieraan mee doen? Stuur een mailtje naar flevoland@ivn.nl.