Natuur & Gezondheid

Groen is gezond! Het is goed voor de ontwikkeling, verhoogt geluk en vermindert stress. Steeds meer onderzoeken onderstrepen deze positieve effecten van natuur op de gezondheid. Helaas is de afstand tussen mens en natuur nog nooit zo groot geweest als nu. IVN wil deze afstand verkleinen door jong en oud vaker in contact te brengen met de natuur. In Zeeland dragen projecten als Biowalking en de Groene Visite hier aan bij. 

De Groene Visite

De Groene Visite is een provinciaal netwerk van vrijwilligers in Zeeland die op bezoek gaan bij ouderen in verzorgingshuizen. De vrijwilligers gaan niet op pad met lege handen. Ze nemen een natuurkoffer mee die gevuld is met foto’s en natuurlijk materiaal (uit de eigen omgeving). Zo brengen ze de natuur van buiten naar binnen en bieden ze ouderen een prachtige natuurbeleving.

Lees hier meer over de Groene Visite en natuurkoffer.

Grijs Groen en Gelukkig

Met het programma Grijs, Groen en Gelukkig wil IVN de komende drie jaar honderd zorgcentra vergroenen en tienduizend ouderen een gelukkige oude dag bezorgen door hen de positieve effecten van de natuur te laten ervaren.

Lees hier meer over Grijs, Groen en Gelukkig.