Webinar: Voortvarend aan de slag met vergroenen

Wil jij het vergroenen van jouw gemeente opschalen? TAUW, IVN Natuureducatie en Steenbreek vertellen tijdens een webinar op 4 april hoe je dit aanpakt. Laat je inspireren, deel kennis met andere gemeenten en ontdek hoe je de 3-30-300 regel voor jouw gemeente concreet kunt inzetten.  

Tijdens dit inspirerende webinar slaan TAUW, IVN Natuureducatie en Steenbreek de handen ineen. Samen zijn we expert in ruimtelijk advies, beleidsadvies, participatie en educatieve vergroening. Wij helpen jou graag bij een integrale aanpak om natuurinclusiviteit, biodiversiteitsherstel en klimaatadaptatie te bevorderen. 

Uiteraard hebben we ook gezorgd voor een geweldige gastspreker. Professor Cecil Konijnendijk, directeur van het Nature Based Solutions Institute, neemt je mee in de 3-30-300 regel. Het doel van deze regel: 3 bomen zichtbaar vanuit elk huis, 30 procent bladerdek in elke buurt, 300 meter afstand tussen de voordeur en een park of groene ruimte. Cecil vertelt jou hoe het toepassen van deze concrete en meetbare regel kan helpen om het groen in stedelijk gebied uit te breiden en te verbeteren. Ook waar dat niet altijd haalbaar lijkt.  

Voor wie 

Dit webinar is bedoeld voor gemeenteambtenaren die actief zijn op het terrein van: 

  • Klimaat (adaptatie/mitigatie) 
  • Gezondheid (sociaal en welzijn) 
  • Groen en natuur 
  • Duurzaamheid (programmamanagers) 

Programma 4 april 2024: 

Ons webinar start om 15.00 uur en duurt tot 16.30 uur. Na de keynote van Cecil Konijnendijk is er veel ruimte voor discussie in kleine groepen waarbij je inspiratie opdoet voor concrete vervolgstappen. Ook zullen we je uitgebreid vertellen over het mogelijke vervolg op dit webinar om samen met gemeenten in een proeflab verder te werken aan het opschalen van de vergroening van jouw gemeente.  

 

Bekijk de opnames van het webinar

Fotocredits: Buro JP

‘Samenwerken aan buurten waarin natuur de hoofdrol speelt’ 
  • Kosten:
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina