Geld voor je project

Leidse Fondsen

De buurtbus, gehandicaptensport, speeltuinverenigingen of meer groen in Leidse wijken en op schoolpleinen. Zes Leidse Fondsen steunen dergelijke organisaties of initiatieven om Leiden en omgeving mooier, groener en prettiger voor iedereen te maken. Ga naar www.leidsefondsen.nl voor meer informatie over de verschillende fondsen en een check bij welk fonds je het beste een aanvraag kan doen!

Fonds 1818

Goed idee voor je buurt, maar geen geld? Fonds 1818 helpt! Heb jij een goed idee voor je straat, buurt of wijk, maar geen geld? Fonds 1818 helpt je graag! Ze geven donaties van 250 tot 1.500 euro aan bewonersinitiatieven die het verschil maken. Voor een bewonersinitiatief van Fonds 1818 hoef je geen stichting of vereniging te hebben. Iedereen kan meedoen, mits je met z’n drieën bent. Er zijn vier deadlines waarbinnen je een aanvraag in kan dienen.

Meer informatie vind je in deze pdf. 

Crowdfunding

Wat is Crowdfunding?

Bij crowdfunding zamel je geld in bij een grote groep mensen in je eigen netwerk om zo een project te financieren. Starten met crowdfunding doe je niet alleen voor het geld, je creeërt ook betrokkenheid bij je project. Iedereen die geld bijdraagt of een middagje meehelpt voelt zich daardoor ook meer betrokken en mede-eigenaar. Voor veel projecten is dat
ook belangrijker voor het succes dan het geld dat wordt opgehaald.

Crowdfunding Voor je buurt

Voor je Buurt is een crowdfundingplatform voor lokale maatschappelijke initiatieven in Nederland. Iedereen met een goed idee kan een campagne starten en geld, hulp en materiaal inzamelen voor zijn of haar initiatief. Hierbij is Voor je Buurt veel meer dan een platform. Voor je Buurt begeleidt intensief bij het opzetten van een campagne en geeft advies over de haalbaarheid, de tekst, het campagneplan en de tegenprestaties. Lees meer op www.voorjebuurt.nl.