Groen om te doen
Natuur
donderdag29apr2021

Doe tip: Maak een natuurdagboek!

Ben je graag buiten én ben je gek op creatieve activiteiten? Combineer het! Begin met een natuurdagboekje. Hierdoor ben je niet alleen buiten en lekker creatief bezig, je leert hiermee ook steeds meer over de natuur om je heen. IVN Natuurgids Lisbeth van Lintel weet er alles van. Zij zit maar al te graag met haar iPad in de natuur te tekenen en laat voortaan tijdens alle verschillende seizoenen haar natuurtekeningen aan ons zien. Laat je inspireren en ga lekker zelf aan de slag!

Natuurdagboek Zomer

Natuurdagboek zomer Lisbeth van LintelIllustratie: Lisbeth van Lintel

Starten met je natuurdagboek

Je hoeft natuurlijk helemaal geen iPad te hebben. Met pen en papier kan het net zo goed. Hoe jij het liefste tekent, is helemaal aan jou. Ga met je tekenspullen lekker de (stads)natuur in en teken alles wat je ziet. Zo ben je ineens veel bewuster van alles om je heen en registreer je al het moois dat normaal gesproken zo aan je voorbij gaat. 

GroenomtedoenNadat je je tekeningen hebt gemaakt is het extra leuk om thuis uit te zoeken wát je precies hebt gezien en dit in je natuurdagboek te noteren. Zo leer je beetje bij beetje wat bij over de natuur. 

GroenomtedoenIllustratie: Lisbeth van Lintel

Alle seizoenen

Maak er niet direct een te grote opdracht van. Start bijvoorbeeld met een paar tekeningen per seizoen, net als Lisbeth. Zo zie je wat er allemaal verandert in de seizoenen. Je kan ook kiezen om op één specifiek onderwerp te richten, zoals bomen, wolken of vogels.

Veel plezier met het dagboek. Wij zijn erg benieuwd naar je creaties! Deel ze vooral met #ivn_natuurliefhebbers op Instagram, Facebook of Twitter. En volg onze accounts om Lisbeth van Lintel's seizoenscreaties te bewonderen en bekijk vooral ook even alle mooie zoekkaarten die zij vorig jaar heeft gemaakt voor IVN West-Friesland!

Groenomtedoen