Natuurkoffer

Veel ouderen in verzorgingshuizen komen weinig meer buiten. De natuurkoffer brengt buiten voor hen naar binnen! Bewoners genieten elke keer van de bijeenkomsten en vertellen mooie verhalen.

Wat is de natuurkoffer?

De natuurkoffer zit boordevol ideeën om met ouderen de natuur te beleven. Tijdens deze natuuractiviteit komen onder meer prachtige foto's uit de natuur op tafel met herkenbare beelden uit de eigen omgeving. En bloemen en takken uit eigen tuin. Dit nodigt de deelnemers uit om vragen te stellen en hun verhaal te vertellen.

Jan Westera uit Zwolle heeft de Natuurkoffer bedacht. De inhoud van de koffer varieert per seizoen en is afgestemd op de omgeving en het publiek. Zijn idee is landelijk opgepakt en wordt door verschillende IVN-afdelingen in het land gebruikt. Bij IVN Woerden gaat Cock Le Grand regelmatig op pad met de Natuurkoffer naar verschillende verzorgingshuizen in

Wanneer en waar?

Bijna elke week is er wel een bezoek met de Natuurkoffer. Cock Le Grand en Dicky van Poppel gaan ermee naar verschillende afdelingen voor dagopvang en huizen voor kleinschalig wonen in Woerden. En een paar afdelingen voor dagopvang in Kamerik. Bij elke bijeenkomst zijn ongeveer 8 bewoners aanwezig.

Meedoen met de werkgroep Natuurkoffer

Wil je meedoen? Samen met ouderen praten over natuuronderwerpen. Als je dat leuk vindt om samen met Cock le Grand te doen, meld je dan aan bij haar.

Contactpersoon

Cock le Grand: 0348-402753, c.le.grand@hotmail.com