Buitenbanjers

 

Ravotten in het bos en zoeken naar sporen van dieren. Of kleine schatten ontdekken in de natuur. Vind jij dat leuk? Doe dan mee met de jeugdnatuurgroep van IVN Woerden. Voor nieuwsgierige en speelse ‘buitenbanjers’!

Voor jongens en meisjes van 7 tot en met 12 jaar

Vind jij de natuur interessant? Meisjes en jongens van 7 tot en met 12 jaar zijn welkom  in de jeugdnatuurgroep. IVN Woerden heeft al sinds 1983 een jeugdnatuurgroep, waarin kinderen kennismaken met de natuur.

Wat doen de Buitenbanjers?

Je ontdekt iedere keer weer iets nieuws in de natuur. En je leert respectvol om te gaan met alles wat groeit, bloeit, beweegt en leeft. Veel dingen moet je leren door ze te doen. Dat geldt ook voor het leren omgaan met de natuur. Dat leer je pas echt door erop uit te gaan, allerlei ontdekkingen te doen en in de natuur bezig te zijn.

We doen van alles, het hele jaar door. Bijvoorbeeld vogels kijken. En we werken in het landschap. Ook organiseren we natuurspeurtochten en maken we creatieve knutsels met natuurmaterialen. In de herfst kijken we naar paddenstoelen. En zoeken we naar bessen en zaden. Je ontdekt zo al spelend de natuur.

Wanneer en waar?

De Buitenbanjers komen elke eerste zaterdag van de maand van 10.00 uur tot 12.00 uur bij elkaar. Alleen niet in (juli en) augustus. Een week van tevoren krijg je per e-mail de maandactiviteit toegestuurd.

We starten meestal in de Brediusschuur, op Landgoed Bredius (Kievitstraat 42) in Woerden. De ene keer blijven we op het landgoed voor de activiteiten. De andere keer trekken we erop uit, naar een andere plek om de natuur in te gaan.

Wil je ook Buitenbanjer worden?

Kom een keer kijken en meedoen in de natuur! En wil je vaker komen? Vraag dan aan je ouders om lid te worden. Drie keer per jaar krijg je het verenigingsblad De Groene Opkikker van IVN Woerden per e-mail.

Kosten

De contributie voor de Buitenbanjers is € 15,00. Iedere Buitenbanjer draagt bij onze activiteiten een mooie IVN-jas voor de herkenbaarheid. Hiervoor vragen wij een borg van € 12,50.

Contactpersonen

André van Kleinwee: andrevankleinwee@ziggo.nl. Of neem telefonisch contact op met Trees Verhoef 0348-418749 (alleen na 19.00 uur)