Landschapsbeheer

De werkgroep Landschapsbeheer van IVN Woerden onderhoudt een deel van het landgoed Bredius en is actief in het buitengebied van Woerden. Bijvoorbeeld door wilgen te knotten en geriefbosjes uit te dunnen.

Activiteiten Landschapsbeheer

Vaak zijn er rond de 20 mensen aanwezig per werkdag. De geriefbosjes en bomen worden met de hand gezaagd. Er is ondersteuning van een kettingzaag. Koffie en thee is er, maar neem wel zelf je lunchpakket mee.

Zorg voor veilig werken

Medewerkers die met de kettingzaag werken hebben daar een certificaat voor. De werkgroep heeft alle gereedschap en helmen om het werk in het landschap veilig uit te voeren. Deelnemers zorgen zelf voor stevige (werk)kleding, stevige schoenen en werkhandschoenen.

Wanneer en waar?

De werkgroep Landschapsbeheer is elke tweede zaterdag van de maand in november tot en met maart actief van 9 uur tot ongeveer 15 uur. Inloop met koffie vanaf 08:30 uur en tussendoor een lunch van 12:00 tot 12:30 uur. Bekijk het programma op de jaarkalender. Het werk wordt uitgevoerd op het landgoed Bredius en op verschillende andere plekken in de directe omgeving van Woerden. In september en oktober plukt de werkgroep fruit in Bredius, die worden verkocht en verwerkt tot sap.

Heb je ook zin om lekker met een groep mensen bezig te zijn in het Hollandse landschap? Je kunt je aanmelden bij Erwin.

Contactpersoon

Erwin Meijer: 06-44320031, erwin.meijer@ziggo.nl