IVN Westerveld heeft als werkterrein de gemeente Westerveld in Zuidwest Drenthe. Binnen ons werkgebied – een esdorpenlandschap met veel bos en hei – liggen twee grote Nationale Parken: het  Dwingelderveld en het Drents-Friese Wold. We organiseren activiteiten of zijn actief in werkgroepen …

Dwingelderveld

Activiteiten

Bekijk alle
Hermelijn, foto Edo van Uchelen

Korte cursus bunzing, hermelijn en wezel

Bunzing, hermelijn en wezel zijn kleine roofdieren die bijna iedereen wel kent, maar waar bijna niemand iets van weet. Deze cursus in maart brengt daar verandering in. De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten; twee keer theorie en een keer een excursie.

Vooraankondiging Natuurgidsenopleiding 2023-2024

Natuurgidsenopleiding 2023-2024

De IVN-afdelingen Westerveld en Noordwest-Overijssel organiseren in 2023 en 2024 een Natuurgidsenopleiding. Die opleiding is bedoeld voor iedereen die zich actief in wil zetten voor de natuur: als gids of als organisator van educatieve activiteiten. De opleiding, die ongeveer anderhalf jaar duurt, is in januari 2023 gestart met 30 cursisten. Naar verwachting ontvangen ze een diploma in de zomer van 2024.

Cursussen

Curssussen

VN Westerveld organiseert regelmatig cursussen: korte cursussen of langere cursussen. Korte cursussen worden georganiseerd door de werkgroep korte cursussen. Het gaat meestal om cursussen van een of twee avonden met een praktijkochtend. Zo hebben we cursussen georganiseerd over roofvogels, landschap lezen of de watersafari.