IVN Westerveld heeft als werkterrein de gemeente Westerveld in Zuidwest Drenthe. Binnen ons werkgebied – een esdorpenlandschap met veel bos en hei – liggen twee grote Nationale Parken: het  Dwingelderveld en het Drents-Friese Wold. We organiseren activiteiten of zijn actief in werkgroepen …

Dwingelderveld

Activiteiten

Bekijk alle

Korte cursus ‘Duurzaamheid, natuur en milieu’

IVN Westerveld organiseert tweemaal per jaar een korte cursus over een bepaald onderwerp. Deze keer heeft de cursus als thema ‘Duurzaamheid, natuur en milieu’. Iedereen kan deelnemen, ook als je geen lid bent van IVN.

Vooraankondiging Natuurgidsenopleiding 2023-2024

Natuurgidsenopleiding 2023-2024

De IVN-afdelingen Westerveld en Noordwest-Overijssel organiseren in 2023 en 2024 een Natuurgidsenopleiding. Die opleiding is bedoeld voor iedereen die zich actief in wil zetten voor de natuur: als gids of als organisator van educatieve activiteiten. De opleiding, die ongeveer anderhalf jaar duurt, is in januari 2023 gestart met 30 cursisten. Naar verwachting ontvangen ze een diploma in de zomer van 2024.

Cursussen

Cursussen

IVN Westerveld organiseert regelmatig cursussen: korte cursussen of langere cursussen. Korte cursussen worden georganiseerd door de werkgroep korte cursussen. Het gaat meestal om cursussen van een of twee avonden met een praktijkochtend. Zo hebben we cursussen georganiseerd over roofvogels, landschap lezen of de watersafari.

IVN NW-Overijssel

Wil je wel eens een activiteit bij een van de IVN-afdelingen bij ons in de buurt mee maken?

Dat kan! In de gemeenten Steenwijkerland, Meppel en Weststellingwerf organiseert de IVN afdeling Noordwest Overijssel lokale activiteiten.

Van harte welkom:

 

IVN Hoogeveen

Wil je wel eens een activiteit bij een van de IVN-afdelingen bij ons in de buurt mee maken?

Dat kan! In Hoogeveen brengt IVN Hoogeveen het belang van natuur en milieu onder de aandacht van een groot publiek met activiteiten om mensen kennis te laten maken met natuur en landschap in de eigen omgeving.

Van harte welkom:

 

IVN Ooststellingwerf

Wil je wel eens een activiteit bij een van de IVN-afdelingen bij ons in de buurt mee maken?

Dat kan! In Ooststellingwerf betrekt IVN Ooststellingwerf mensen bij natuur, milieu, landschap en leefomgeving door het organiseren van allerlei activiteiten waaronder cursussen, excursies, lezingen en jeugd-activiteiten.

Van harte welkom: