Werkgroep Vledderveld

In het Vledderveld is door Staatsbosbeheer een ecologische verbindingszone gerealiseerd. Kleine geïsoleerde heideterreintjes zijn weer met elkaar verbonden. De heide ontwikkelt zich goed en het gebied is gekoloniseerd door warmte minnende dieren zoals reptielen en vlinders. Maar heide blijft niet vanzelf heide. Daarvoor is beheer nodig. Het beste kleinschalig en gefaseerd. De werkgroep Vledderveld gaat hiermee aan de slag.

Wat voeren we uit?

Samen buiten aan de slag om fraaie natuurterreintjes te ‘verbeteren’. Dat is wat deze natuurwerkgroep doet. Goed voor de natuur, je conditie en de gezelligheid! Boompjes trekken op de heide, snoeien in de randen en poelen vrijmaken van opslag. De werkzaamheden zijn afwisselend. We gaan ook broeihopen voor ringslangen maken en de bosranden verbeteren. En in het voorjaar is er minstens één leerzame excursie. Op de heide zoeken we naar reptielen en met een schepnet vissen we in poelen naar salamanders. Zo ervaar je zelf wat het werk heeft opgeleverd. Het leuke is dat je ook tijdens de werkzaamheden regelmatig dieren tegenkomt. Dan weet je meteen waar je het voor doet. Er is (gratis) koffie, thee en een versnapering. We gebruiken gereedschap van Landschapsbeheer Drenthe.

Deskundige begeleiding

Edo van Uchelen is de coördinator en vaste begeleider. Edo heeft veel kennis van natuurbeheer en flora en fauna. Dat draagt hij op een leuke en enthousiaste manier uit. Je leert dus ook het een en ander.

Doe je mee?

Iedereen met interesse in de natuur en een goede gezondheid is welkom. Als het je wat lijkt geeft je dan op bij Edo van Uchelen via info@wildernistrek.nl Je ontvangt dan aanvullende informatie met ons programma. Het verplicht je niet om iedere keer mee te doen, dat kun je natuurlijk zelf bepalen. Alle hulp is welkom!

Agenda winter 2019/2020

Werkdagen zijn van 9.30 ‐ ca. 13.00 (afhankelijk van het weer). We verzamelen bij de Reeweg 1 in Vledder. Voor gereedschap en koffie /thee met taart wordt gezorgd! Laarzen (of waterdichte schoenen) zijn handig.

Wat gaan we doen?

We gaan aan de slag op het terrein van Staatsbosbeheer (Vledderveld). Insteek is om de ecologische verbindingszone open te houden. Het gaat dus vooral om uittrekken en uitsteken van boompjes en struiken op de heide. Zo nu en dan voeren we ander werk uit (takkenrillen maken, plaggen etc..).

Info en aanmelden bij Edo van Uchelen