Werkgroep Natuurwerkdag

Elke eerste zaterdag in november wordt er landelijk een natuurwerkdag georganiseerd.  De werkgroep Natuurwerkdag van IVN Westerveld organiseert tijdens deze dag een natuurwerkdag in het Drents-Friese Wold in samenwerking met Staatsbosbeheer. Omdat de werkgroep samenwerkt met Scoutinggroepen: ’Schultegroep‘ uit Diever en  ’de Biezenhutters‘ uit Oosterwolde, zijn er veel kinderen die deelnemen. Daarnaast zijn er meestal ook andere deelenemrs.

Het uittrekken van kleine boompjes op de heide is altijd weer nodig. Met werkhandschoenen aan en zaag of snoeischaar in de aanslag gaan de kinderen en volwassenen de boompjes te lijf. Voor de oudere kinderen is het soms mogelijk om samen met de boswachter en enkele enthousiaste ouders een grote boom om te zagen.

Tijdens een pauze halverwege de ochtend krijgen we van de scouting koffie, thee of limonade. De boswachter heeft voor tussen de middag lunchpakketjes geregeld. Na de middag werken we nog even door. In 2010 hebben we van de verwijderde boompjes een takkenril gemaakt. In 2011 was er een heuse dierenambulance team actief: de kikkers en ander beestjes die zich tussen de heide hadden verstopt werden door hen in veiligheid gebracht.

Rond een uur of twee bekijken we met elkaar wat we bereikt hebben. De scouts en begeleiding gaan moe en tevreden naar huis.

Meer informatie via info@ivn-westerveld.nl of kijk op www.natuurwerkdag.nl