West-Friesland
Biodiversiteit
zaterdag06nov2021

25 jarig jubileum Ecoproject Streekbos 

P1160269  kopieEen bijzonder gebeurtenis bij IVN West-Friesland. De werkgroep Ecoproject van IVN West-Friesland is dit jaar 25 jaar actief in het Streekbos. Aan de noordzijde van het Ecoproject bij de beestenboet werd dit jaar nog een deel van de weide omgetoverd tot bloemenakker. Al 24 jaar lang werd hier gemaaid en gehooid zonder het gewenste resultaat. Hier is voortaan een begroeiing van pioniersplanten ook wel akkeronkruiden genoemd.

P1160288 kopieEinde ochtend stond er taart en koffie klaar voor bekenden en nieuwe gezichten in de Terpzaal. die ruim genoeg is om afstand te kunnen houden ivm corona. Louis van Wegen coördinator, Willem Kaagman assistent leider, Ko Markusse all round en 1e uur vrijwilliger, Han Oranje, Tjalling James, Geert Pietersen, Jacobje Visser, Susan Otto en Douwe Greydanus zijn - net als vele anderen groene vrijwilligers - altijd paraat om mee te helpen in het Ecoproject. Het werd een feestelijke ontmoeting met korte toespraken van ‘oud gedienden’ en de voorzitter.

P1160292 kopieMoment suprême was de overhandiging van een speciaal samengesteld fotoboek over de afgelopen 25 jaar Ecoproject. Het jubileumboek is een dankgebaar aan het Recreatieschap Westfriesland en het Landschap Noord-Holland. Maar vooral een eerbetoon aan alle vrijwilligers die vanaf het begin in 1996 het Ecoproject hebben gemaakt tot wat het nu is: een rustige plek van twee hectare groot waar biodiversiteit wordt bevordert door ecologisch beheer.

P1160293 kopieVoorzitter Geert Veldhuis benadrukte de goede samenwerking met het Recreatieschap Westfriesland - al 25 jaar - en het Landschap Noord-Holland die ons ook al 20 jaar van gereedschap en advies voorziet. Chiel Dijkman het RSW en Annika Langeveld van Landschap NH kregen ieder een fotoboek overhandigd met mooie woorden van onze voorzitter, Geert Veldhuis. Zij had een taart meegenomen die schoon opraakte! Ondergetekende mocht als laatste alle fotoboeken uitdelen die waren besteld. Dank voor alle complimenten, het is een fraai overzicht geworden!  Een inzage exemplaar ligt in het Streekbos Paviljoen (of klik op de onderstaande afbeelding).

Toos Brink
Fotoboek 25 jarig jubileum Ecoproject

logo