Sint-Oedenrode
Water
Op
zondag14apr201910:00

Waterdiertjes scheppen

Op zoek naar kikkers en slakken

Op zondag 14 april organiseert IVN afdeling Sint-Oedenrode  een gratis toegankelijke activiteit speciaal voor jonge kinderen. In het water van het Dommelpark leven allerlei kleine waterbeestjes zoals bootsmannetjes, poelslakken, waterschorpioenen, libellenlarven, kokerjuffers, waterspinnen en natuurlijk ook kikkers en kikkervisjes.  Kinderen die deze diertjes wel eens met eigen ogen willen zien kunnen op zondagmorgen samen met hun volwassen begeleiders terecht bij het IVN.

waterdiertjes

Vanaf zondagmorgen 10 uur zijn natuurgidsen van IVN Rooi al aanwezig in het Dommelpark om kinderen te begeleiden bij het vangen van waterdiertjes. De kinderen kunnen met netjes en bakjes zelf scheppen in een poel bij het Klaverpad, waarna de vondsten samen bekeken worden. De natuurgidsen geven uitleg over het scheppen en zullen samen met de kinderen de gevangen beestjes op naam proberen te brengen. Er zijn zoekkaarten en boeken beschikbaar waarin de namen kunnen worden opgezocht. Ook voor de ouders zullen er zeker weer verrassende beestje boven water komen. Na afloop worden alle diertjes uiteraard weer losgelaten waar ze zijn gevangen.

waterdiertjes_2Kinderen die een eigen schepnetje en plastic bakje hebben kunnen dit meebrengen. Ook het IVN zal voor een aantal netjes en bakjes zorgen.  Vanwege het scheppen vanaf het lange gras aan de waterkant is het voor de deelnemers belangrijk om laarzen te dragen.

De IVN gidsen zijn te vinden in het Dommelpark bij de steiger vlakbij het Klaverpad. De locatie is per fiets bereikbaar via het Klaverpad, vanaf de Ollandseweg of vanuit het centrum van Sint-Oedenrode. Wie met de auto komt kan parkeren op de parkeerplaats in het Dommelpark. Vandaar is het een paar minuten lopen naar de locatie. Tussen 10 en 12 uur is iedereen welkom om mee te doen, zo lang en zo kort als men wil.

De deelname is gratis en de deelnemende kinderen krijgen extra informatie en materialen van de IVN slootjesdagen mee waarmee ze nog meer over waterdiertjes te weten kunnen komen. Kinderen tot en met ongeveer 10 jaar zijn van harte welkom, maar alleen onder volwassen begeleiding.

De foto's zijn gemaakt door Henri van Weert.

Algemene informatie

zondag 14 april 2019 - 10:00 tot 12:00
Locatie: 
Dommelpark
Dommelpark
Sint-Oedenrode
Nederland
Google Maps image