Speuren naar waterdiertjes in het Dommelpark

IVN activiteit voor kinderen onder begeleiding van ouders en/of grootouders.

Op zondagmorgen 16 april organiseert IVN Rooi een gratis toegankelijke activiteit speciaal voor jonge kinderen. In het water van het Dommelpark gaan ze dan op zoek naar allerlei kleine waterdiertjes. Schaatsenrijders, staafwantsen, bootsmannetjes en waterschorpioenen zijn enkele bijzondere namen van de beestjes die gevonden kunnen worden. Maar ook kikkervisjes, libellelarven en waterspinnen zijn er te vinden. Kinderen die deze waterdiertjes met eigen ogen willen zien kunnen die ochtend samen met hun volwassen begeleiders terecht bij het IVN.

De IVN natuurgidsen zijn vanaf 10 uur zondagmorgen in het Dommelpark om kinderen te begeleiden bij het vangen van de waterdiertjes. De gidsen leggen uit hoe er het beste geschept kan worden om zoveel mogelijk te vangen. Met netjes en bakjes mogen de kinderen daarna zelf scheppen in een ondiep deel van het water, waarna de vangsten gezamenlijk bekeken worden. Met zoekkaarten en boeken kunnen de namen worden opgezocht. Ook voor de volwassenen zullen er zeker weer verrassende beestjes boven water komen. Na afloop worden alle diertjes weer losgelaten waar ze zijn gevangen.

Kinderen die een eigen schepnetje hebben kunnen dit meebrengen. Ook het IVN zal voor een aantal netjes zorgen. Omdat er wordt geschept vanaf de waterkant is het voor de deelnemers belangrijk om laarzen te dragen.

Het water waar geschept wordt ligt aan de voorkant van het Dommelpark in Sint-Oedenrode. Dit is te bereiken vanaf de Van Rijckevorsel van Kessellaan, ingang via de straat Dommelpark. De gidsen zijn tot 12 uur aanwezig om zoveel mogelijk kinderen de gelegenheid te geven om zelf te scheppen. Alle kinderen tot en met ongeveer 10 jaar zijn van harte welkom, maar alleen onder volwassen begeleiding.
Deelname is voor iedereen helemaal gratis.

Waterdiertjes scheppen weer erg leuk en leerzaam

Waar
Dommelpark
Dommelpark
5492CS Sint-Oedenrode
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina