Oldenzaal-Losser e.o.
Bloemen & Planten
zondag27sep2020

Burendag 26 september 2020

Park Stakenkamp

2020-09-26_Burendag03De distelvlinder zien we graag verschijnen in de vlinderhof. Zoals zijn naam al zegt, kan de distelvlinder heerlijk genieten van een intiem dinertje op de akkerdistel. Maar, helaas de akkerdistel houdt zich slecht aan de regels. Van anderhalve meter afstand tot elkaar hebben de akkerdistels nog nooit gehoord. Zelfs anderhalve centimeter is ze nog teveel. En dan het vermijden van menigtes: doen ze niet aan mee. En daarmee gaan ze, als waren ze een virus, vernietigend te werk. Andere planten leggen het loodje. Dus, beste distelvlinders: we hebben de akkerdistels toch maar gedecimeerd. En voor jullie blijven er in de vlinderhof nog genoeg lekkere hapjes over.

2020-09-26_Burendag02We hebben namelijk weer extra ruimte gemaakt voor nog meer bloemen door het gras te benadelen. Met bezielde inzet ging de zodensnijder in rap tempo voort. Ook de handmatige plaggers pakten aan. En dus moest er flink gekruid worden. In de bosschages werd het spreekwoord zoden aan de dijk zetten in beeld gebracht. Door deze werkzaamheden krijgen de kruidige gewassen in de vlinderhof weer de ruimte en wordt de vlinderhof elk jaar weer mooier en nuttiger.

Een andere groep had de lente al in de bol. Kom volgend voorjaar maar eens kijken  naar al die prachtige bloemen die dan uit de nu geplante bollen opfleuren.

Zo’n 15 vrijwilligers gingen op gepaste afstand van elkaar aan het werk. Maar hun enthousiasme wist de afstand uitstekend te overbruggen en zorgde weer voor een prima teamgeest. We kijken dan ook tevreden terug op een geslaagde burendag in Park Stakenkamp, zoals altijd weer voortreffelijk georganiseerd door de gedreven initiatiefnemers van Kansrijk Berghuizen.

Wilbert Kallenberg

Meer foto's