Rondje Oldenzaal etappe 3

14.2 KM
(0)

Dit is de derde etappe van Rondje Oldenzaal. De route is bewegwijzerd met bordjes met groen-witte markering. Het is een lijnwandeling, maar je kunt ook via het Routenetwerk Twente weer teruglopen naar het beginpunt. Dat staat bij het einde beschreven. De terugweg is 3,9 km, zodat het totaal dan 17,6 km wordt.

Op deze route kom je door mooie parken, zoals de Engelse tuin oftewel het Kalheupinkpark en het Stadspark de Roosboer. Je gaat over de stuwwal en bereikt het hoogste punt van Overijssel, de Tankenberg. Tussendoor kom je langs verschillende markestenen (gelijk bij het begin al!), Erve Middelkamp, waar Natuurmonumenten gevestigd is, een prehistorische grafheuvel en het tracé van de oude trambaan. Kortom, van alles om van te genieten!

In de app vertellen we over bijzondere dingen onderweg en laten je die zien met diverse foto’s.

Bij Rondje Oldenzaal is ook een boekje verschenen: Loakgang Rond Oldenzaal. Dit boekje is te verkrijgen bij Tourist Info Oldenzaal en VVV De Lutte. Loak betekent grens en Loakgang rond Oldenzaal verwijst naar de oude grenzen van Marke Berghuizen. Rondje Oldenzaal gaat in grote lijnen langs de grenzen van Marke Berghuizen. Grenzen stellen, hekken om een land of zelfs een muur, nog steeds actueel.

Foto’s
Bij elk item staan foto’s. TIP: tik op de foto’s. Je krijgt dan een scherm waarop je door schuiven alle foto’s met onderschrift kunt zien. Tik nog een keer op een foto, dan zie je deze groter en kun je desgewenst op de gebruikelijke manier met twee vingers inzoomen.

Route gemaakt door IVN Oldenzaal-Losser e.o. in samenwerking met Routenetwerken Twente.

Locatie

Spoorwegovergang Harinkweg, Koppelboerweg 46, 7574 PH, Oldenzaal
Download de app voor deze route

Download onze app

Ontdek meer over

Deel deze pagina