Rondje Oldenzaal etappe 2

13.1 KM
(0)

Dit is de tweede etappe van Rondje Oldenzaal. De route is bewegwijzerd met bordjes met groen-witte markering Het is een lijnwandeling, maar je kunt ook via het Routenetwerk Twente weer teruglopen naar het beginpunt. Dat staat bij het einde beschreven. De terugweg is 5,1 km, zodat het totaal dan zo’n 18 km wordt.

Op deze route kom je door gevarieerde stukken natuur, zoals de Ecologische Verbindingszone Jufferbeek, het Holthuis, de Pannekoekenplas, Retentiegebied Deurningerbeek, de Lonnekerberg, “t Sydebroeck, het Hooge Ventrink en Boerskotten. En daarnaast zie je cultureel erfgoed, zoals markestenen en een landweer. Kortom, van alles om van te genieten!

In de app vertellen we over bijzondere dingen onderweg en laten je die zien, ook met wat filmpjes, zoals over het plaatsen van vervangende markestenen en parende bruine kikkers.

Bij Rondje Oldenzaal is een boekje verschenen: Loakgang Rond Oldenzaal. Dit boekje is te verkrijgen bij Tourist Info Oldenzaal en VVV De Lutte . Loak betekent grens en Loakgang rond Oldenzaal verwijst naar de oude grenzen van Marke Berghuizen. Rondje Oldenzaal gaat in grote lijnen langs de grenzen van Marke Berghuizen. Grenzen stellen, hekken om een land of zelfs een muur, nog steeds actueel.

Foto’s
Bij elk item staan foto’s. TIP: tik op de foto’s. Je krijgt dan een scherm waarop je door schuiven alle foto’s met onderschrift kunt zien. Tik nog een meer op een foto, dan zie je deze groter en kun je desgewenst op de gebruikelijke manier met twee vingers inzoomen.

Route gemaakt door IVN Oldenzaal-Losser e.o. in samenwerking met Routenetwerken Twente.

Locatie

Hoek Bornsedijk en Binnenweg, Bornsedijk 86, 7576 PG, Oldenzaal
Download de app voor deze route

Download onze app

Ontdek meer over

Deel deze pagina